Nie żyje Michael Chiarello, znany szef kuchni. "Jego dziedzictwo pozostanie na zawsze żywe"

Źródło: Dzień Dobry TVN
Życie a śmierć kliniczna. Co dzieje się po drugiej stronie?
Życie a śmierć kliniczna. Co dzieje się po drugiej stronie?
O życiu, reinkarnacji i śmierci klinicznej
O życiu, reinkarnacji i śmierci klinicznej
Jak w XIX wieku pielęgnowano pamięć o zmarłych?
Jak w XIX wieku pielęgnowano pamięć o zmarłych?
Żałoba w trakcie pandemii
Żałoba w trakcie pandemii
Michael Chiarello był nie tylko popularnym szefem kuchni, ale także gwiazdą telewizyjną. Zmarł w sobotę w wieku 61 lat. Informację o śmierci przekazano za pośrednictwem oświadczenia wydanego przez jego firmę.

Nie żyje Michael Chiarello

Michael Chiarello zmarł w sobotę w Queen of the Valley Medical Center w Napa w Kalifornii. Był leczony w tej placówce z powodu ostrej reakcji alergicznej, która doprowadziła do wstrząsu anafilaktycznego. O dokładnych przyczynach śmierci napisała w oświadczeniu jego firma Gruppo Chiarello.

- Głęboko opłakujemy stratę naszego ukochanego patriarchy Michała. Jego kulinarny geniusz, nieograniczona kreatywność i niezachwiane zaangażowanie na rzecz rodziny były u podstaw jego istoty. Łączył ludzi radością wspólnych posiłków, tworząc trwałe wspomnienia przy stole – czytamy w oświadczeniu. - Pokonując tę ​​głęboką stratę, cenimy chwile, które spędziliśmy z nim, zarówno w jego kuchni, jak i w naszych sercach. Jego dziedzictwo pozostanie na zawsze żywe w miłości, jaką wlał w każde danie i pasji, jaką zaszczepił w nas wszystkich, abyśmy mogli delektować się smakami życia - dodano.

Mężczyzna był przez dziesięć lat gospodarzem takich stacji, jak: PBS, Food Network, Fine Living i Cooking Channel, a także występował jako gościnny szef kuchni w programach "Today" i "The View". Jego program kulinarny "Easy Entertaining With Michael Chiarello" został nagrodzony Emmy i był emitowany przez 10 sezonów. Był jurorem programów: "Top Chef” i "Top Chef Masters" programu Bravo. W 2011 roku brał udział w konkursie "Next Iron Chef".

Nie żyje juror programów kulinarnych

Michael Chiarello urodził się 26 stycznia 1962 roku w Red Bluff w Kalifornii. Swoją pierwszą restaurację Tra Vigne w Napa Valley otworzył w 1987 roku, a później otworzył kolejne: Bottega, Ottimo i Coqueta. Winiarstwem zajął się w 1999 roku, tworząc winnice rodzinne Chiarello. W 1985 roku Chiarello otrzymał tytuł Szefa Kuchni Roku magazynu "Food & Wine", a w 1995 roku otrzymał nagrodę Szefa Kuchni Roku CIA. - Pasja szefa kuchni Michaela Chiarello do jedzenia i życia na zawsze zostanie wyryta w naszych kuchniach i sercach. Opłakując śmierć Michaela, świętujemy także jego dziedzictwo, które jest kontynuowane w jego restauracjach, Bottega, Coqueta (San Francisco i Napa Valley) oraz Ottimo – napisali jego długoletni partnerzy z firmy Gruppo Chiarello. - Na pamiątkę prosimy, abyście przyłączyli się do świętowania jego niezwykłej podróży i niesamowitego wpływu, jaki wywarł na świat jedzenia, wina i rodziny, zapraszając Was na wspólny posiłek z rodziną i przyjaciółmi, aby przypomnieć nam wszystkim, że więzi nawiązane podczas posiłku należą do najcenniejszych skarbów życia - podsumowali.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz też:

Autor: Daria Pacańska

Źródło: variety.com

Źródło zdjęcia głównego: Steve Jennings/Getty Images

podziel się:

Pozostałe wiadomości