Zobacz, jak zrobić tartę z kremem, tartę z Saint-Tropez i wakacyjną tartę z owocami.
Premiera kulinarna w Dzień Dobry TVN. Swoje popisowe dania serwuje małżeństwo Smykiewiczów. Zobacz, jak według nich przygotować makaron z krewetkami, ośmiornicę i tartę z gruszkami lub śliwkami.
Porzeczka. Jest jednym z owoców, które posiadają największe ilości witaminy C. Dodatkowo też, jej spożycie obniża cholesterol i jest zalecane dla osób chorych na miażdżycę. W Dzień Dobry TVN swoje przepisy na pyszne ciasta z porzeczkami zaprezentował Jakub Kasprzak.
Dania dla dzieci powinny być nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Kilka takich propozycji przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN, Karolina i Maciej Szaciłło. Na naszym stole pojawiły się: kanapki z "pastą serową", placuszki jarzynowe z sałatką z ogórka małosolnego i pomidora, frytki z batatów z bazyliowym majonezem z awokado, tarta z bitą śmietaną i owocami, a także ajurwedyjskie mleko migdałowe.
Orkiszowa z solonym karmelem, czekoladowa z malinami, waniliowa z owocami czy ekspresowa z budyniem - wiosenne tarty są pyszne, lekkie i kolorowe. Swoimi sprawdzonymi przepisami dzieli się Bartek Boratyn, cukiernik i autor bloga kulinarnego "Szafranowy raj".
Gruszki są świetnym źródłem kwasów owocowych: jabłkowego i cytrynowego. Dodatkowo są bogate w węglowodany, błonnik oraz pektyny. Mało kto wie, że gruszki zawierają również jod. Poniżej przepis na pyszną tartę, dzięki której zaskoczysz swoich gości i poczujesz się jak w świetniej cukierni!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował tarty. Na naszym stole pojawiły się tarty w wersji wytrawnej - z cebulą, serem camembert i gruszką oraz tarta na słodko z konfiturą morelową.