W Dzień Dobry Wakacje Olivier Janiak opowiadał o "Projekcie plaża" i atrakcjach Świnoujścia. Pokazał również, jak Sebastian Olma przygotowuje pyszne mięso z grilla przy użyciu naprawdę niewielu składników. Poznajcie sposób kucharza na smaczne steki.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował same pyszności: quiche lorraine z porem i boczkiem, szaszłyki ze steka ribeye, sos chimichurri, cebula w cieście oraz gruszki z polewą czekoladowa „Belle Helene”. Smacznego!
Matylda Rosłaniec – kostiumograf i blogerka kulinarna oraz Nikodem Rozbicki – aktor. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali sałatkę ze szczawiu z truskawkami, szparagami i owczym serem, steki z sosem rabarbarowym z czerwonym winem i musztardą chrzanową oraz tartę limonkową Key Lime Pie. Smacznego!
Mikołaj Rey wybrał się w podróż po Polsce w poszukiwania idealnego mięsa na steki. A kiedy już je znalazł, nie przepuścił okazji, aby przygotować steki, które - znając talent kulinarny Mikołaja - musiały być przepyszne. No i do tego ten sos... Robert Kantereit nie mógł oderwać oczu od jedzenia.
Tym razem bohaterowie grillowania to: chili, rozmaryn oraz pieprz czarny z kolendrą. Jacek Stachursky i Grzegorz Łapanowski w "kuchni terenowej" smażyli steki. Jakie steki wy najbardziej lubicie?
Nie samym weekendem człowiek żyje! Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan postawił na soczyste mięso, którego przygotowaniem możemy zająć się w wolnych chwilach podczas leniwej dwudniowej laby. Motywem przewodnim dzisiejszej kuchni była szynka wieprzowa. Zobacz, jak sprytny mistrz Andrzej upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu.