W kuchni Dzień Dobry TVN niedoceniany ziemniak, czyli uniwersalne warzywo, z którego można przygotować wiele dań. Z tej okazji Grzegorz Zawierucha przygotował niecodzienne i pyszne potrawy. Sprawdź jego przepis na pulpeciki ziemniaczane z sosem pieczarkowo - szparagowym.
Co zrobić, żeby poruszyć szare komórki już od pierwszego poniedziałku po wakacjach? Trzeba dobrze jeść. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował dania, które powodują, że mózg działa na wyższych obrotach. Sprawdź przepisy na kremowy sernik na orzechowym spodzie, krem z pieczonych pomidorów z pulpecikami oraz pieczone ziemniaki z halibutem i awokado.
Nie masz pomysłu na obiad i deser? Gotuj jak Mateo Brunetti. Specjalnie dla widzów Dzień Dobry TVN szef kuchni przygotował autorskie propozycje dań na słono i słodko: chrupiące pulpeciki z kalafiora z kremem maślano - ziołowym, torta pardiso, łososia na parze oraz ravioli z płynnym żółtkiem i świeżymi ziołami na maśle.
Jak zachęcić dzieci do zjedzenia ryby? Przygotuj ich ulubione dania, które posmakują także dorosłym. Skorzystaj z przepisów Cristiny Catese na burgera, spaghetti i pulpeciki ziemniaczane z tuńczykiem.
Suszone pomidory to cudowny dodatek do niejednego dania. Jak wykorzystać je w kuchni? Wypróujcie przepisy Piotra Kucharskiego na: faszerowaną focaccię z suszonymi pomidorami i oliwkami, makaron z suszonymi pomidorami z chilli, pulpeciki z suszonymi pomidorami z oliwkami, aromatyzowaną oliwę suszonymi pomidorami i chilli oraz aromatyzowany ocet winny suszonymi pomidorami z chilli.
Piotr Kucharski proponuje potrawy z zapomnianym jarmużem (nie udało nam się w środowy poranek kupić świeżego jarmużu dlatego w studiu wykorzystaliśmy kapustę). W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: nagi z kaczki z jarmużem, calzone z jarmużem i salami, makaron z jarmużem i niebieskim serem pleśniowym oraz zimową zupę z pulpecikami. Wypróbujcie przepisów naszego kucharza!