przystawki

    przystawki

    Na imprezę, do pracy, na szybki obiad czy jako przekąskę - nic się nie sprawdzi się tak dobrze, jak zimne dania, które zdają egzamin w wielu sytuacjach. Co więcej, możemy je wykorzystać jako przystawki lub dodatek do dań głównych, ale także utworzyć z nich bufet. Zobacz, jak w naszej kuchni David Gaboriaud przyrządza sałatkę z cytrusami i burratą, bowl z makaronem udon i warzywami, pastę z białej fasoli i rozmarynu oraz zielone smoothie z bananem i awokado.

    W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz przystawek Marcin Dudek przygotował przekąski idealne na sylwestra: domowy pasztet, kaczkę w sosie z jabłkami i śliwkami, śledzia bałtyckiego z sałatką, carpaccio z buraka z serem owczym, ser kozi grillowany z sosem z gruszek i fig oraz sery regionalne z dodatkiem wędzonych śliwek.

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kilka lekkich dań przygotowała, pod czujnym okiem Andrzeja Polana, młoda mama - Ola Szwed. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN królował Piotr Kucharski, który przygotował dla nas włoskie przystawki. Na stole pojawiły się: sałatka mini Caprese, zielone szparagi z parmezanem, caponata, crostini i focaccia z cebulą. Smacznego!

    Kozie przetwory stają się coraz bardziej popularne. Można kupić sery wędzone, dojrzewające, świeże, z dodatkiem przypraw. Idealne do przystawek, z powodzeniem zastępują ser żółty na kanapkach. W studiu Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey zachwycał się kozimi serami. Który jest jego ulubionym?

    Jeśli w ostatniej chwili nie masz czym poczęstować gości, a organizujesz w domu prywatkę - skorzystaj z naszych propozycji: krewetki z chipsami z glonów nori, piekielne skrzydełka, sałatka z pikli, twisty.