Jesień to sezon na dynię. Właśnie o tej porze roku jest najpyszniejsza, a w sklepach i na targowiskach pojawia się najwięcej jej odmian. Doskonałym sposobem na zachowanie jej smaku na dłużej jest zamknięcie go w słoiku. Jak to zrobić? Sprawdź prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan przygotował potrawy z dyni. Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: smażona dynia marynowana, curry z dyni, ciasto drożdżowe z dynią, śliwkami i kapustą. Macie ochotę?
Zima zbliża się wielkimi krokami, dlatego warto zapewnić naszemu organizmowi odpowiednią dawkę ciepła i wzmocnić odporność. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania, które na pewno Was rozgrzeją: wegetariański kapuśniak z białej kapusty, kofty wołowe z soczewicą w sosie tandoori masala oraz curry z dynią i krewetkami. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła dynia. Piotr Kucharski przygotował z niej: placuszki dyniowe z makiem, kluseczki dyniowe z łazankami i masłem szałwiowym, zapiekankę dyniową i azjatycki bulion z makaronem dyniowym. Smacznego!