Śledzie w occie lub oleju to klasyka, która gości na naszych stołach na co dzień i od święta. Aby smak ryb był łagodny i niebanalny, warto je namoczyć przed marynowaniem. W czym? W Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy o tym z Aleksandrą Juszkiewicz. Od zwyciężczyni 9. edycji MasterChefa otrzymaliśmy także przepisy na marynatę korzenną, różowe śledzie, a także lekkie śledzie w marynacie jabłkowej.
Wśród wigilijnych potraw nie może zabraknąć śledzia. Zwykle jemy go z cebulą lub śmietaną, jednak tym razem warto spróbować też innych, pysznych wariantów.
W Dzień Dobry TVN Klaudiusz Kaufmann, czyli Chop w kuchni, przedstawił śląskie przepisy na karnawał. Sprawdź, jak przygotować hekele, czyli śląską sałatkę śledziową.
"Nie chcemy zabić smaku, chcemy go tylko podkreślić"
Jak przygotować zdrowe i smaczne posiłki, które przekonają panów do zmiany nawyków żywieniowych? Grzegorz Zawierucha i Hanna Stolińska zdradzili swoje pomysły
Śledzie to nieodłączny element wigilijnego menu. W każdym domu śledzie przygotowuje się nieco inaczej. Marta i Filip stworzyli w Krakowie miejsce, które słynie z najlepszych śledzi. Nam zdradzili swoje przepisy! Takich jeszcze nie jedliście.
Śledziki doskonale nadają się na sylwestrową przekąskę. Jak je zrobić? O tym ekspert kulinarny Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.
Zapraszamy na poranny rozruch z Dzień Dobry TVN. Każdy sposób na poranek z nami jest dobry! ;-)