Pyszne gołąbki bez grama mięsa? To świetny pomysł na gołąbki nadziewane tofu. Sprawdź, jak przygotował je kucharz Paweł Sitarz w kuchni Dzień Dobry TVN. Wypróbuj pyszne połączenie nie tylko dla wegan i wegetarian.
Jesteś fanem gołąbków? Spróbuj tych z przepisów, które proponuje Sylwia Garska-Chmarycz, zdobywczyni drugiego miejsca w 9. edycji MasterChefa. Zobacz, jak przygotować gołąbki z mięsem w sosie pomidorowo-miętowym, z ziemniakami pod beszamelem, z dorszem w sosie porowym oraz z bakaliami i jabłkiem w sosie cytrynowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował warzywa w śmietankowej oprawie. Na stole znalazły się: cukinia i chrupiące pieczywo, gołąbki z dorsza w sałacie rzymskiej z winogronami oraz strudel z rabarbarem i śmietanką waniliową.
W kuchni Dzień Dobry TVN było wiosennie i zielono, a to za sprawą kapusty, szpinaku i szparagów, które odgrywały główne role w daniach przygotowanych przez Piotra Kucharskiego. Na stole pojawiły się: gołąbki z młodej kapusty, kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami, sałatka z młodych ziemniaków z grillowanymi szparagami i trójkolorowy placek.
W ramach kampanii „Lubię kaszę - kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania z różnego rodzaju kaszami: arancini po polsku, czyli krokiety z kaszy gryczanej z sosem z zielonej sałaty, ogórkami i rzodkiewką, gołąbki z kaszy mazurskiej z botwinką, żurawiną, koprem w sosie chrzanowym, zupa z prażonej kaszy owsianej, sera, rzeżuchy i wędzonego kurczaka, rurki francuskie z kremem z kaszy manny. Smacznego!