Jak przygotować mięso w niebanalny sposób? W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Sebastian Olma zdradził nam swoje pomysły i sposoby na schab. Na naszym stole pojawiły się: tradycyjny kotlet schabowy z kością i młodą kapustą, schab duszony z jabłkiem i figami oraz kajzerka ze schabowym, czyli klasyk ze szkolnych lat w nowej, odświeżonej wersji.
Kiełbasa, kaszanka, kurczak - te mięsa tradycyjnie królują na naszych grillach. Natomiast Sebastian Olma na ruszt wrzucił schab, który przygotował w iście włoskim stylu. - Chcę pokazać Państwu, jak fantastycznie przygotować wieprzowinę, by nie była ona wysmażona, a soczysta - przekonywał kucharz w Dzień Dobry Wakacje.
Schab po królewsku z pieczarkami jest adresowany do tych wszystkich, dla których tradycyjny kotlet to za mało. Jest on smażony, a następnie zapiekany w piekarniku.
Jak zrobić idealnego schabowego, takiego najlepszego na świecie? W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał to Szymon Czerwiński. Jest Podzielił się również przepisami na schab w różnej postaci: na sucho, pieczony z kością czy faszerowany orzechami.
Stek z antrykotu z masłem ziołowym i grzybami, club sandwich ze schabem ze śliwką oraz cielęcina w szynce - same nazwy dań sprawiają, że aż ślinka cieknie. Pyszne mięsne potrawy przyrządza dla nas Piotr Kucharski. Poznaj jego niezwykłe przepisy.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Huszcz przygotował przysmaki rodem z Lubelszczyzny: schab, pstrąga i sernik. W gotowaniu pomagał mu dziennikarz Dzień Dobry TVN Mateusz Hładki, który podobno doskonale wie czym różni się cebularz od cebulaka ;-) Jedliście kiedyś lubelski cebularz?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania z jabłkami w roli głównej. Mogliśmy skosztować: zupę z papryki i jabłek, schab smażony z sosem ze śmietanki i jabłek oraz ciasto z jabłkami.
Piotr Kucharski przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwą mięsną ucztę. Na naszym stole pojawiły się karkówka, schabowy i faszerowane polędwiczki. Lubicie takie smaki?