W Internecie i prasie znaleźć możemy zaskakujące informacje. Jedną z perełek wyłowionych w gazecie podzieliła się w sieci Agata Młynarska. Słyszeliście kiedyś o uzdrawiającym rosole na wodzie święconej?
Co zrobić z resztkami po rosole? Możemy je zamrozić albo przygotować dania na kolejny dzień. Swoimi przepisami podzieliła się Natalia Maszkowska, uczestniczka 7. edycji programu "MasterChef". Zobacz, jak z pozostałości po rosole przygotować placki, pastę na kanapki i imbirowy krem.
Dania kuchni azjatyckiej po polsku? To możliwe. Udowodniła to Daria Ładocha, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała smażony ryż z młodą kalarepką i polską kukurydzą i jajkiem sadzonym, azjatyckie placuszki z warzywami z sosem i sałatką ogórkową, a także ramen na polskim rosole.
W kuchni DDTVN - Jan Kuroń i dania, które możemy przygotować już dziś, a podać w święta. Poznajcie przepisy na pasztet drobiowo-wieprzowy, pasztet z soczewicy i rukoli, bulion warzywny oraz kapustę z grzybami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy młodą mężatkę Annę Starmach. Ania podpowiada wszystkim świeżo upieczonym żonom, jak przygotować smaczne i tradycyjne potrawy, które zachwycą podniebienia ich mężów. Skorzystajcie z jej przepisów na: rosół, zupę pomidorową i kurczaka. Smacznego! I oczywiście, życzymy Ani Starmach wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! :-)