Niewielu z nas miało możliwość spróbowania prawdziwego francuskiego foie gras. Stanowi nie lada gratkę dla fanów kulinarnych doznań. Zaskakiwać może nie tylko jego smak, ale i dość wysoka cena. Warto jednak chociaż raz w życiu spróbować tego wykwintnego pasztetu, który świetnie pasuje zarówno do przystawek, jak i do dań głównych.
W kuchni DDTVN - Jan Kuroń i dania, które możemy przygotować już dziś, a podać w święta. Poznajcie przepisy na pasztet drobiowo-wieprzowy, pasztet z soczewicy i rukoli, bulion warzywny oraz kapustę z grzybami.
Piotr Kucharski zdradził, jak zrobić idealny pasztet na Święta. Jakie będą potrzebne nam składniki i czy jest to czasochłonne zajęcie?
W kuchni Dzień Dobry TVN Grażyna Bober-Bruijn przygotowała wigilijne dania bezglutenowe: biszkopt cynamonowy, sałatkę z bobu i fasolki szparagowej, pieczone ziemniaki, pasztet z wątróbek oraz jabłko z owsianką. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry królował Jaś Fasola ;) A to dzięki pani Janinie Molek i Mikołajowi Reyowi, którzy przygotowali dla nas: fasolowy cwibak z bakaliami, zupę fasolową z Molkówki, pierogi z fasolą oraz pasztet fasolowy z orzechami i słonecznikiem.
W ramach akcji "Zboże smakuje i inspiruje" Andrzej Polan przygotował przepyszne dania, w których jednym ze składników były płatki owsiane, kukurydziane i jęczmienne. Na stole znalazły się: pomidory pieczone z serem, szpinakiem i mozarellą w kruszonce z płatków kukurydzianych pełnoziarnistych, ciasto z płatkami jęczmiennymi i z truskawkami, pralina kukurydziana z morelami i pasztet ze słonecznika z płatkami owsianymi. Smacznego!