Beza może sprawiać wrażenie dosyć wymagającego w przygotowaniu ciasta. Jednak przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, jej upieczenie będzie dla nas nie tylko łatwe, ale i przyjemne. Koniecznie sprawdźcie przepis na Bezę Pavlova z jeżynami i borówkami.
Za sprawą Mariusza Malinowskiego i mistrza cukiernictwa Ryszarda Brola mogliśmy w kuchni Dzień Dobry TVN spróbować śląskich, karnawałowych przysmaków. Jak robi się ser z kminkiem, wołowinę z musem z musztardy i krupnik?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy aktorkę Karinę Kunkiewicz. Przygotowała dla nas placuszki z cukinii, doradę pieczoną w soli, pieczone warzywa, a na deser - bezę z kremem mascarpone.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy podróżniczkę Julię Raczko, jej siostrę Patrycję i tatę Macieja. Rodzina przygotowała potrawy kuchni australijskiej. Na naszym stole pojawiły się tosty, hamburgery i beza Pavlova. Spróbujecie? Marcinowi Mellerowi smakowało :-)
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Mateusza Gesslera oraz Kubę Tomaszczyka, który w programie MasterChef Junior zajął drugie miejsce. Panowie przygotowali takie smakołyki jak: pierś z kaczki, doradę z warzywami, sezonową botwinkę, a na deser mini torcik Pavlovej. Smacznego! :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował propozycje na pyszną kolację. Nie zapominajmy, że to co jemy ma wpływ na jakość naszego snu. Andrzej zaproponował carpaccio z wołowiny, pstrąga w maśle, a na deser chrupiąca bezę.
Uwielbia popularność, ale - jak mówi Anna Kalczyńska - nie gwiazdorzy. W naszej kuchni gościliśmy najmłodszego zwycięcę MasterChefa Damiana Kordasa, który w 2016 roku uruchamia swój kanał kulinarny na YouTube. Damian podzielił się z nami swoimi przepisami na sylewstrowe przekąski. Skorzystajcie z przepisow na: kotleciki jagnięce z sosem z rukoli, tatara z łososia, czosnkowe krewetki z gejpfrutowym guacamole oraz bezy z kremem ajerkoniakowym i malinami. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN słodkości w biało-czerwonych barwach. W sam raz na Święto Niepodległości. Tomasz Jakubiak przygotował bezę z Herbatką Malinową, herbaciany kisiel z bitą śmietaną oraz rurki z kremem podawane z Herbatką z Dzikiej Róży. Smacznego!