Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić makaron penne primavera? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Monikę Długosz-Nikiel, uczestniczkę programu "Ugotowani", której w naszym studiu towarzyszył mąż. Inspiracją dla ich menu są kolory. W tym celu warzywa i owoce podzielili na kilka grup kolorystycznych. Skorzystajcie z ich przepisów na: smoothie z jarmużem, szpinakiem, kiwi i ogórkiem oraz zupę krem z kalafiora, pora, selera, pietruszki z dodatkiem czosnku i cebuli. Przygotowali też pyszne penne z sosem pomidorowym, a na deser kaszę jaglaną na mleku kokosowym.
Michał Kurek, bloger, uczestnik programu Ugotowani, oraz Joanna Jabłczyńska przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN: penne z włoskimi orzechami, suszonymi pomidorami i kurczakiem, spaghetti alla norma oraz sałatkę z krewetkami i lekkimi warzywami. Smacznego!
W ramach akcji „Zboże smakuje i inspiruje” zwyciężczyni konkursu Blogerzy w zbożu Karolina Awiżeń przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy. W menu znalazły się: kasza gryczana z grillowanym awokado i salsą z mango, chili i granatem, naleśniki z pastą z pieczonego buraka i serem kozim, granola kukurydziana z deserem kokosowo-owocowym i penne ze szpinakowym pesto i roladkami z bakłażana.
Te dania, zdaniem kulinarnego blogera Michała z Krakowa, jest w stanie przygotować każdy mężczyzna. Jak smakują manakisze, szakszuka, adana kebab i köttbullar? Panowie, do dzieła! :)
Cannelloni, farfalle, penne, spaghetti, tagliatelle. Sebastian Moraś założył fabrykę produkującą makaron. Jak funkcjonuje jego biznes opowiedział w studiu Dzień Dobry TVN. Towarzyszył mu Dariusz Makosz.
W studiu Dzień Dobry TVN gosciliśmy Karinę Snuszko, autorkę bloga o restauracjach "Latające Talerze", wraz z przyjaciółką Dorotą. Obie Panie uwielbiają smaki Italii, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały włoskie potrawy. Jak zrobić sałtakę z ośmiornicy z ziemniakami, która jest popularnym daniem we Włoszech? Skorzystaj z ich przepisów na naszej stronie internetowej!
Szefem w kuchni Dzień Dobry TVN jest dziś Joseph "Józek" Seeletso, który podpowiada jakie potrawy można zrobić z czerstwego chleba. Najlepiej do tego nadaje się chleb trzydniowy. Zobaczcie, co wyczarował w naszej kuchni Józek!