Monika Goździalska

    Monika Goździalska

    W kuchni Dzień Dobry TVN od samego rana trwała prawdziwa walka. Walka na bezy! Monika Goździalska i Kamil Mikołajczyk w rywalizacji o to, czyja beza zbliżona będzie do ideału. Jak powinna wyglądać idealna beza i ile trwa jej przygotowanie? Czy kobiety robią lepsze bezy? Macie ochotę na coś słodkiego?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Monikę Goździalską. Uczestniczka programu „Master Chef” przygotowała syropy i napary na bazie warzyw, korzeni i ziół. Podobno na przeziębienie idealne!

    To najgorętszy weekend tego lata, bo nad Polskę napłynęło afrykańskie powietrze i przyniosło ze sobą upały. Gdy z nieba leje się żar, marzymy tylko o ochłodzie i nie chce się nam spędzać długich godzin w kuchni, przygotowując posiłki. Monika Goździalska, uczestniczka pierwszej edycji programu "MasterChef", radzi jak przetrwać upały i zdradza swoje przepisy na lekkie dania i odżywcze koktajle, których przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Polecamy zwłaszcza chłodnik z rzodkiewki i zileonego ogórka, carpaccio z cukinii i koktaj potas!

    Ania Starmach przygotowała dla uczestników Masterchefa cztery skrzynki z niespodzianką. Daniel Hucik, Diana Volokhova, Charles Daigneault, Monika Goździalska przygotowali z nich... No właśnie. Zobaczcie!

    W kuchni Dzień dobry TVN Monika Goździalska, uczestniczka Masterchefa, oraz Ola Ciupa przygotowały: ser kozi z migdałami i sosem z malin chilli i imbiru, tatar z łososia, vongole w sosie śmietankowym z orzeszkami pini, krewetki w pancerzach z czosnkiem, limonką i chilli. Smacznego!

    Monika Goździalska, co prawda MasterChefem nie została, ale przygotowane przez nią dania i uroda zapadły w pamięci widzom pierwszej edycji programu. Monika nadal gotuje, ale ostatnio postanowiła zrzucić fartuch i pokazać swoje ciało w magazynie dla panów. Jak wyglądała sesja zdjęciowa? Czy Monika czuła się skrępowana?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Goździalska i Charles Daigneault przygotowali przekąski, które możecie podać podczas sylwestrowej domówki. Są to: ceviche z dorsza, quiche, muffinki czekoladowe, pikantne skrzydełka z sosem blue cheese, tartinki z krewetkami, tartinki z wędzonym łososiem i kawiorem tobiko oraz sałatka z polędwiczką wieprzową w sosie gorgonzola.

    Monika Goździalska przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN przepyszne afrodyzjaki: łososia marynowanego w białym winie, szaszłyki z krewetek na musie mango z chili, ravioli z podgrzybkami i serem ricotta z masłem bazyliowym oraz lazanię z leśnych grzybów z pomidorkami.

    Monikę Goździalską znamy jako uczestniczkę programu „MasterChef”. Prowadzi także bloga kulinarnego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: szparagi, roladki z cukinii, makaron pełnoziarnisty fusili z kurkami oraz sałatkę z bobu.