Za nami półfinałowe starcie w 6. edycji "MasterChef Junior". Najlepiej gotujące dzieci w Polsce są już o krok od zdobycia statuetki i nagród pieniężnych. Która trójka małych kucharzy dostała się do finału?
Za nami kolejne kulinarne zmagania młodych kucharzy w programie "MasterChef Junior". Tym razem uczestnicy gotowali dla swoich starszych kolegów z poprzednich edycji. Kto pożegnał się z programem?
Przed nami kolejny odcinek "MasterChefa Juniora". Po raz kolejny młodzi kucharze będą musieli stanąć na wysokości zadania. Tym razem pod okiem finalistów 9. edycji "MasterChefa": Oli Juszkiewicz, Sylwii Garskiej-Chmarycz i Rafała Fidyta przygotują dania surf&turf.
Beata Śniechowska wygrała 2. edycję "MasterChefa". Teraz pojawia się w programie "MasterChef Junior", aby pomóc małym kucharzom w jednej z konkurencji. Jak od czasu swojego zwycięstwa zmieniła się Beata? Czy wciąż gotuje?
Po ubiegłotygodniowych emocjach związanych z przygotowywaniem dań z halibuta i polędwicy wellington emocje nie słabną. Z czym przyszło się zmierzyć młodym adeptom sztuki kulinarnej tym razem?
Pierwsza edycja programu "MasterChef Junior" zadebiutowała na antenie TVN w 2016 roku. Zwyciężczynią została wtedy 12-letnia Natalia Paździor. Jak dziś wygląda?
Roksana Węgiel gościem specjalnym 2. odcinka 6. sezonu programu "MasterChef Junior". Popularna młoda wokalistka zaśpiewała dla małych zdolnych kucharzy, a oni przygotowali dla niej wyjątkowe słodkości. Zobacz, czym ją poczęstowali.
MasterChef Junior to program uwielbiany przez młodych widzów. 7 marca zostanie wyemitowana w TVN jego szósta edycja. Drzwi do świata kulinarnych przygód otworzą się dla siedemnastu szczęśliwców, których umiejętności ocenią: Ania Starmach, Michel Moran i Mateusz Gessler. W piekielnie trudnych konkurencjach wsparciem dla zawodników będą z kolei: Roksana Węgiel, Robert Makłowicz oraz Przemysław Klima. W "MasterChef Junior" nawet dorosły może poczuć się jak dziecko!
Julia Cymbaluk w 2017 r. wygrała II edycję "MasterChefa Junior". Dziś ma 14 lat. Chodzi do 8. klasy, a za chwilę rozpocznie naukę w liceum. Gotowanie nadal jest ogromną pasją nastolatki. Ale to nie jedyne, czym zajmuje się na co dzień. Reporter Dzień Dobry TVN Piotr Wojtasik odwiedził Julię w jej rodzinnym Wrocławiu.
Roksana Węgiel należy do grona najzdolniejszych wokalistek młodego pokolenia. 15-latka z sukcesem łączy naukę w szkole z karierą oraz życiem prywatnym i opieką nad braćmi. W nowym roku czekają ją nowe wyzwania. Opowiedziała o nich w rozmowie z Piotrkiem Wojtasikiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy finalistę MasterChef Junior - Kubę Tomaszczyka, który w programie zachwycał swoją kulinarną kreatywnością. Dla nas razem ze swoją babcią Ireną przygotował sylwestrowe przekąski.
Gaja Suchocka to dziesięciolatka, która wygrała 5. edycję programu "MasterChef Junior". Swoje umiejętności kulinarne od najmłodszych lat trenowała na rodzinie, dzięki czemu mogła podbić serca jurorów talent-show. Dziewczynkę odwiedziliśmy w jej domu w Sanoku.
Mazurki wielkanocne to jeden z obowiązkowych deserów na święta wielkanocne. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach wraz ze swoimi pomocnikami z MasterChef Junior przygotowała mazurki. Wyobrażacie sobie wielkanocny stół bez mazurka? My też nie! Zobaczcie, mazurki w wykonaniu Ani, Gabrysi i Norberta. Co powiecie na mazurka z białą czekoladą i wiśniami, mazurka czekoladowo-śliwkowego oraz mazurka cytrynowego?
Julka Cymbaluk to zwyciężczyni drugiej edycji MasterChef Junior. Dziennikarce Dzień Dobry TVN Katarzynie Olubińskiej pokazała, jak przygotować koktajl na bazie kawy.
Kawa mrożona jest pyszna, dobrze smakuje zwłaszcza latem. Jak ją przygotować w niekonwencjonalny sposób, czyli za pomocą "sztuczek" kuchni molekularnej? O tym mówił zwycięzca 3. edycji MasterChefa Juniora Bartek Kwiecień.
Zwycięzcą 3. edycji programu MasterChef Junior został Bartosz Kwiecień. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dla nas jajko z kawiorem. W studiu towarzyszył mu Mateusz Zielonka – triumfator 6. edycji MasterChefa dla dorosłych.
Sezon na szparagi uważamy za otwarty. W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey wraz ze swoimi pomocnikami z programu "MasterChef Junior" przygotowali dania bazujące na tym wiosennym warzywie. Na naszym stole pojawiły się takie dania jak: Krem z białych szparagów, zielone szparagi z grilla w papilocie, szparagi z sosem mousseline i szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce. Lubicie szparagi?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestników MasterChef Junior: Mateusza Guncela, Anastazję Czyż i Stanisława Baumillera. Przygotowali dla nas pyszne dania, które idealnie nadają się na majówkę.
W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy programu MasterChef Junior Pola Hirsch, Maja Tokarska i Kuba Ożóg oraz jurorka Anna Starmach przygotowali pyszne ciasteczka. Palce lizać!
Dzisiaj rusza trzecia edycja MasterChefa Juniora. Jaka atmosfera panowała na planie programu? Zapytaliśmy o to jurorów programu Annę Starmach i Mateusza Gesslera. Obok nich usiadły zwyciężczynie dwóch pierwszych edycji: Natalia Paździor i Julia Cymbaluk. Nadal gotują? Co zrobiły z nagrodą pieniężną? Co chcą robić, kiedy dorosną?
Sara urodziła się z wadą genetyczną, która objawia się dysmorfią twarzy, zaburzeniami wzrostu kończyn górnych i dolnych oraz dużą głową. Kończyny Sary każdego roku są wydłużane. Po każdym wydłużaniu kończyn dziewczynka przechodzi rehabilitację. Dziesięciolatka, gdy dorośnie, chce być lekarzem i pomagać innym. Bardzo lubi też gotować, a jej ulubionym programem jest "MasterChef Junior". Uczestnicy tego programu przygotowali dla niej niespodziankę.
Ruszają poszukiwania młodego szefa kuchni. Gdzie i kiedy można się zgłaszać na castingi? O przygotowaniach do kolejnej edycji MasterChef Junior, Katarzynie Jaroszyńskiej, opowiedział juror programu Mateusz Gessler. Zgłaszajcie się! :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Zosia Zaborowska, która zajęła 2. miejsce w MasterChef Junior, wspólnie z Charlesem Daigneault, przygotowała swoje popisowe dania: tatar z łososia, ciastka czekoladowo-miętowe z sosem malinowym i pierogi z kaczką, majerankiem, czerwonym winem oraz jabłkami. Polecamy!
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni MasterChefa Junior, Julia Cymbaluk, podzieliła się przepisem na swoje popisowe danie: raki na tronie. Młoda kucharka, z pomocą Anny Starmach przygotowała również polędwiczki z purée kasztanowym, szparagami i czarną soczewicą oraz figi z kremem migdałowym na sosie truskawkowym i pokruszonymi ciasteczkami. Skorzystajcie z jej przepisów!
Dziś wieczorem finał programu MasterChef Junior. Wygra, z pewnością, dziewczynka! W Dzień Dobry TVN gościliśmy jurora i dwie finalistki. Jakie są mocne strony Julii i Zosi, czy w przyszłości chciałyby otworzyć własną restaurację i czego możemy spodziewać się w dzisiejszym odcinku? Na wszystkie te pytania odpowiedzieli nam Michel Moran, Julia Cymbaluk i Zosia Zaborowska. Zapraszamy o 20.00 do TVN!
Dziś w naszej kuchni urzędowali: Charles Daigneault, Joanna Krajniak i Mateusz Biernat. Zobaczcie, jakie smakołyki przygotowali uczestnicy programu MasterChef i MasterChef Junior. Skorzystajcie z ich przepisów!
Czas na wiosenne nowalijki! W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy MasterChef Junior: Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pod czujnym okiem Ani Starmach przygotowali z nich: mini gołąbki z botwiny, cukinię z rzodkiewką na ciepło, wiosenną sałatkę ze szparagami i groszkiem oraz ciasto ucierane z rabarbarem. Zobaczcie, jak uniknąć zakalca w cieście i dlaczego, by ugotować jajka w koszulkach, należy wywołać burzę w garnku.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i uczestnicy MasterChefa Junior, Kuba Mędrala (12 lat) i Jacek Nowiński (10,5 roku) zajęli się łososiem. Zobaczcie, co ryba ma wspólnego z nożyczkami i jak przygotować zupę z kukurydzą i łososiem, kuskus z kalafiora z miodowym łososiem oraz łososia Teriyaki.
Iga Kawczak (11 lat) i Karol Migdałek (12 lat) odpadli z MasterChefa Junior. Co poszło nie tak? Młodzi kucharze razem z Mateuszem Gesslerem w kuchni Dzień Dobry TVN zrobili: zupę z soczewicy, miniburgery i sandacza smażonego z kolorową salsą. Prawda, że apetyczne?
Uczestnicy MasterChef Junior: Wiktoria Miłosz (11 lat), Patryk Konieczniak (11 lat) i Olivia Tomaszewska (12 lat) pod przewodnictwem Mateusza Gesslera, szaleją w kuchni Dzień Dobry TVN. Dzieciaki przygotowały: jajka po polsku, królika duszonego w sosie tymiankowym i gęsie wątróbki z gruszką. Zobaczcie, jak to robią profesjonaliści! Skorzystajcie z ich przepisów!