mango

    mango

    Mango to pyszny owoc, który świetnie sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia, a także składnik sałatek czy koktajli. Jednak ze względu na twardą i przyklejoną do miąższu pestkę, dla wielu osób problemem staje się jego obieranie i krojenie. Sprawdź, jak obrać mango na trzy różne sposoby i jak je jeść.

    W letnie i upalne dni pragniemy zjeść coś lekkiego, ale sycącego. Nie chcemy sięgać po ciężkostrawne potrawy, które zniechęcą nas do aktywności fizycznej. Grzegorz Zawierucha przygotował właśnie takie propozycje. Piersi z kurczaka podane z pomidorami i awokado, kotleciki wieprzowe z batatami, brokułami i buraczkami oraz szaszłyki z indyka w sosie mango z pewnością zachwycą każdego, kto lubi zjeść zdrowo. Sprawdź, jak przygotować dania.

    Sylwia Majcher jest dziennikarką i propagatorką stylu życia w duchu zero waste. W studiu Dzień Dobry TVN podzieliła się wiedzą na temat uprawy awokado, mango i cytryn. Co trzeba zrobić, by z pestek tych owoców w domowych warunkach wyrosły dorodne rośliny?

    4,2 kg waży największe mango świata. Imponujący okaz udało się wyhodować w kolumbijskim mieście Guayatá. Co stanie się z rekordowym owocem? Proponujemy zrobić sernik mango według niezwykle prostego przepisu Piotra Kucharskiego.

    Naszym gościem, w kuchni Dzień Dobry TVN, był Jan Paszkowski, były uczestnik programu "MasterChef". Zobaczcie jego wizję jesieni - kolorowej, aromatycznej i egzotycznej... bez dyni.

    Wakacje tuż tuż, ale Dzień Dobry TVN sezon ogórkowy nie grozi! Idąc za ciosem, w naszej kuchni Andrzej Polani przygotował ogórki małosolne i te o intensywniejszym smaku - ogórki kiszone. Które bardziej Wam smakują?