Co roku 24 marca jest obchodzony Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych, ustanowiony decyzją Parlamentu Europejskiego w 2012 r. Z tej okazji w kuchni DDTVN lodowe desery przygotował cukiernik Bartek Boratyn. Jak zrobić wegański sorbet mango? Sprawdź przepis.
Śniadania świata według przepisów Martyny Chomackiej
Śniadanie to dobry początek dnia. Można je przygotować na różne sposoby. Martyna Chomacka proponuje omlet z pimientos de padron i grzybkami, mango sticky rice oraz crepes Suzette. Poznaj przepisy na śniadania z różnych stron świata.
Jak utrzymać piękną opaleniznę przez cały rok? Ten trik podbija TikToka
Wiele osób chciałoby cieszyć się piękną opalenizną przez cały rok. Jedna z TikTokerek znalazła na to naturalny sposób. Wprowadziła do swojej diety dwa produkty, które zdecydowanie poprawiły kondycję jej skóry.
Pestka mango – właściwości i zastosowanie. Jak można ją wykorzystać?
Pestka mango znalazła swoje zastosowanie w kosmetyce oraz branży dietetycznej. Z nasion produkowane są kosmetyki i środki odchudzające. Mango ma wiele zalet i co najważniejsze, można je hodować w domowych warunkach.
Jak obrać i pokroić mango? Trzy skuteczne i proste sposoby
Mango to pyszny owoc, który świetnie sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia, a także składnik sałatek czy koktajli. Jednak ze względu na twardą i przyklejoną do miąższu pestkę, dla wielu osób problemem staje się jego obieranie i krojenie. Sprawdź, jak obrać mango na trzy różne sposoby i jak je jeść.
Lekkie obiady na lato. Idealne przepisy na dania mięsne z warzywami
W letnie i upalne dni pragniemy zjeść coś lekkiego, ale sycącego. Nie chcemy sięgać po ciężkostrawne potrawy, które zniechęcą nas do aktywności fizycznej. Grzegorz Zawierucha przygotował właśnie takie propozycje. Piersi z kurczaka podane z pomidorami i awokado, kotleciki wieprzowe z batatami, brokułami i buraczkami oraz szaszłyki z indyka w sosie mango z pewnością zachwycą każdego, kto lubi zjeść zdrowo. Sprawdź, jak przygotować dania.
Jak z pestek wyhodować egzotyczne owoce? Podpowiada ekspertka
Sylwia Majcher jest dziennikarką i propagatorką stylu życia w duchu zero waste. W studiu Dzień Dobry TVN podzieliła się wiedzą na temat uprawy awokado, mango i cytryn. Co trzeba zrobić, by z pestek tych owoców w domowych warunkach wyrosły dorodne rośliny?
Największe mango na świecie. Jego waga robi wrażenie
4,2 kg waży największe mango świata. Imponujący okaz udało się wyhodować w kolumbijskim mieście Guayatá. Co stanie się z rekordowym owocem? Proponujemy zrobić sernik mango według niezwykle prostego przepisu Piotra Kucharskiego.
Naszym gościem, w kuchni Dzień Dobry TVN, był Jan Paszkowski, były uczestnik programu "MasterChef". Zobaczcie jego wizję jesieni - kolorowej, aromatycznej i egzotycznej... bez dyni.
Wakacje tuż tuż, ale Dzień Dobry TVN sezon ogórkowy nie grozi! Idąc za ciosem, w naszej kuchni Andrzej Polani przygotował ogórki małosolne i te o intensywniejszym smaku - ogórki kiszone. Które bardziej Wam smakują?