Na Sycylii Wielkanoc obchodzona jest hucznie. O tym, jakie dania jada się z okazji tych świąt, opowiadał Stefano Terrazzino. Sprawdź, jak przygotować z jego przepisu tort ricotta.
Taganu d’Aragona to danie z Sycylii - "ciasto" przygotowane z makaronu i sera. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował je Stefano Terrazzino. Sprawdź, jak przygotować to danie na Wielkanoc.
W kuchni Dzień Dobry TVN Stefano Terrazzino przybliżył, jak wygląda Wielkanoc na Sycylii. W sobotę nie chodzi się z koszyczkiem, a w poniedziałki świętuje się wspólnie na świeżym powietrzu. Sprawdź, jak przygotować Mignolate Siciliane z przepisu Stefano Terrazzino.
Cuddura to typowy sycylijski deser - ciasteczka z jajkiem, które przygotowywane są na różne sposoby. Tradycyjnie robi się je tydzień przed świętami wielkanocnymi. Sprawdź, jak przygotować to danie z przepisu Stefano Terrazzino
Temperatury mamy prawdziwie śródziemnomorskie, dlatego też w naszej kuchni Matteo Brunetti, finalista VI sezonu MasterChef , przygotował dania sycylijskie. Poznajcie jego przepisy na: polpettine di tonno, pasta alla norma i paste di mandorla siciliane!
Dzięki jurorce programu MasterChef Ani Starmach i Piotrowi Pielichowskiemu mogliśmy spróbować dań kuchni sycylijskiej: caponatę, sycylijskie ciasto pomarańczowe, śledzie opiekane z sałatką z kopru włoskiego oraz kuskus z owocami morza i rybą. Smacznego!