kotlet schabowy

    kotlet schabowy

    "Jogin schabu level master" Sebastian Stankiewicz i rozumiejący ziemniaki jak mało kto Wojciech Solarz pokazali w kuchni co potrafią. Każdy z nich przygotował własną wersję najpopularniejszego polskiego drugiego dania: schabowego z ziemniakami i mizerią. Czyje danie zrobiło na jury większe wrażenie? Do czego tak naprawdę służą dziurki w pokrywkach od garnków? Dlaczego współczesne kury znoszą jajka z numerkami? I jak poradzić sobie z niesfornym kotletem, który uciekł z patelni? Rozwiązanie tych i innych życiowych zagwozdek znajdziecie w kolejnym odcinku cyklu Ogniem i Nożem. Uprzedzamy, będzie śmiesznie! :-)

    Kotlet schabowy to flagowe danie kuchni polskiej. Jaka jest jego historia? Czym różni się od sznycla? Kiedy należy solić mięso schabowe - przed czy po ubiciu? Dlaczego schabowy z kością jest bardziej soczysty? Zapytaliśmy o to gościa Dzień Dobry TVN Mikołaja Reya. Jakim restauracjom Marcin Prokop przyznaje trzy gwiazdki?

    Pomidorowa z ryżem, schabowy z biało-czerwonym puree i sernik z truskawkami - to propozycje Andrzeja Polana na świąteczny obiad. Nie macie pomysłu, co zrobić 1 maja na obiad - skorzystajcie z przepisów mistrza Polana na naszej stronie internetowej!