Bary mleczne to miejsca, w których zjemy smacznie, domowo i tanio. Oprócz tego są one niezłym kawałek historii polskiej gastronomi. Jak zaczęła się historia barów w Polsce? Na czym polega ich fenomen?
Paragony grozy za posiłki skutecznie mogą zepsuć nam urlop. Podpowiadamy, jak oszczędzać na jedzeniu w czasie wakacji. Najważniejsze decyzje dotyczą tego, czy wybrać nocleg z jedzeniem czy bez, gotować samemu czy stołować się w restauracjach oraz jak przeżyć wakacje z dziećmi, które cały czas kuszone są na deptakach lodami, goframi i kolorowymi deserami.
Czebureki to danie regionalne Tatarów krymskich. Swoim wyglądem przypominają pierogi. Tradycyjnie ciasto wykonuje się z wody, mąki oraz soli. Zobacz, jak je zrobić i jak przygotować farsz.
Arbuz to pyszny owoc, w sam raz na wakacje. Z okazji Dnia Arbuza polecamy uczcić to święto domową galaretką na bazie tego owocu. Sprawdź, jak przygotować ją w dwóch wariantach - klasycznym i w kształcie arbuza.
Ile czasu potrzebujemy na wyprodukowanie roztworu? Jaką funkcję pełni tzw. matka octowa?
W naszej kuchni znaleźć można wiele różnych wersji pierogów. Nie brakuje również wariacji na temat tych najbardziej klasycznych, czyli pierogów ruskich. Tym razem swoim przepisem podzieliła się z nami Katarzyna Bukowska.
Muffinki jogurtowe to jeden z najbardziej klasycznych deserów. Samodzielnie w domu można przygotować sycące i słodkie muffinki jogurtowe z budyniem lub dietetyczne babeczki bez cukru. Jak wygląda podstawowy przepis na muffinki jogurtowe i jakie dodatki można w nim wykorzystać?
Po jakie inspiracje sprzed lat warto sięgać w kuchni?