Sprawdź przepis na domową granolę Szymona Czerwińskiego z kuchni Dzień Dobry TVN.
Marieta Marecka wraz ze swoim synkiem Jasiem w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała słodkości dla najmłodszych. Sprawdź, jak przyrządzić według jej przepisu deser piętrowy z domowej granoli z owocami i lekkim kremem waniliowym. To danie w sam raz na lato i gorące dni.
Zastanawiasz się, co przygotować na śniadanie? Skorzystaj z pomysłów Martyny Chomackiej i przygotuj zdrową granolę, omlet jak suflet, Bahn Mi lub szakszukę. Ekspertka zapewnia, że wszystkie propozycje są niezwykle pyszne i zdradza kilka trików, o których niewiele osób wie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Wawryniuk zwrócił naszą uwagę na to, jak cudowną i uniwersalną przyprawą jest cynamon. Z jego udziałem przygotował: gruszki w czerwonym winie, ciasto z gruszkami w cynamonie i berberysem, śledzie korzenne z cynamonem i cynamonową granolę z prażonym sorgo.
Weki są świetne nie tylko na zimę! W kuchni Dzień Dobry TVN Kasia Marciniewicz pokazała jak zrobić: marynowane żółte buraki, granolę dyniową bez cukru, śliwki londyńskie w herbacie, lemon curd i domową peanutellę. Wszystkie pyszności zamknęła w słoikach. Czy wiesz, jak długo można przechowywać weki?
Dziś w naszej kuchni kilka prostych, pożywnych potraw, ale z mniejszą ilością kalorii. Wszystkie przepisy pochodzą z najnowszej książki Ani „Lekkość” - Jedz smacznie i chudnij pysznie. - Ideą dobrego samopoczucia jest jedzenie pięciu, zbilansowanych posiłków dziennie - zdradza Ania Starmach, która przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN domową granolę, kolorowe kulki serowe, indyka z warzywami, sałatkę z jabłkiem i kozim serem oraz dorsza z warzywami. Smaczego!