Zawrotne tempo życia popycha wiele osób do decyzji o zakupie gotowych dań obiadowych. Brak czasu na gotowanie może nieść za sobą jednak przykre konsekwencje. W Dzień Dobry TVN wraz z dietetyczką kliniczną Mileną Nosek sprawdzaliśmy, co kryje się w składzie tych produktów.
Ella Woodward przez wiele miesięcy cierpiała na chorobę, która wykluczyła ją z życia. W końcu postanowiła pomóc samej sobie i - zmieniając swoje nawyki - zmieniła też życie Brytyjczyków. Jej blog kulinarny każdego miesiąca odwiedza ponad 2 mln internautów, a jej książki kucharskie rozchodzą się w setkach tysięcy egzemplarzy. Ellę odwiedziła Ula Chincz. Dziennikarka Dzień Dobry TVN poprosiła ją o rady związane ze zdrowym odżywianiem. Zobaczcie, jakie danie Ella przygotowała dla Uli.
Kotlet schabowy to flagowe danie kuchni polskiej. Jaka jest jego historia? Czym różni się od sznycla? Kiedy należy solić mięso schabowe - przed czy po ubiciu? Dlaczego schabowy z kością jest bardziej soczysty? Zapytaliśmy o to gościa Dzień Dobry TVN Mikołaja Reya. Jakim restauracjom Marcin Prokop przyznaje trzy gwiazdki?
Makaron pełnoziarnisty z indykiem, mini frittata, makaron z orzechami, jogurtem i rozmarynem oraz zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z dynią, szpinakiem i słonecznikiem. W kuchni Dzień Dobry TVN, pod czujnym okiem Andrzeja Polana, dania na bazie makaronu przygotowywała Gosia Andrzejewicz!
Natalia Klimas i Charles Daigneault przedstawili nam swoje kuchenne sposoby radzenia sobie z zimą. Zobaczcie ich przepisy na zupe marchewkową, zupę cebulową i Envolée de canard. Smacznego!