Kolejny odcinek programu "MasterChef" już za nami. Tym razem uczestnicy stanęli przed nie lada wyzwaniem kulinarnym, bowiem musieli wykazać się niezwykłą kreatywnością w przygotowaniu i podaniu dań. Motywem przewodnim były dmuchane zabawki, jakie znaleźli w skrzyni. Krokodyl, zebra, a nawet… palma. Poznajmy przepisy na wybrane dania, które mogliśmy zobaczyć w 3. odcinku 12. sezonu. Zachęcamy do wypróbowania ich we własnej kuchni.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić pierś z kaczki magret de canard na sosie śliwkowo piernikowym, eskalopki cielęce w sosie grzybowym z tagliatelle i polędwicę z dorsza w sosie pomidorowym.
Wakacje to świetny czas, by przygotowywać dania na grillu. Zwykle zajadamy się kiełbaskami czy karkówką, ale znany ekspert kulinarny, Piotr Kucharski, zachęca, by spróbować pysznej, przypieczonej cielęciny.
Stek z antrykotu z masłem ziołowym i grzybami, club sandwich ze schabem ze śliwką oraz cielęcina w szynce - same nazwy dań sprawiają, że aż ślinka cieknie. Pyszne mięsne potrawy przyrządza dla nas Piotr Kucharski. Poznaj jego niezwykłe przepisy.
Gotowania na plaży ciąg dalszy. Specjały w nietypowej dla kucharza scenerii prezentował Sebastian Olma, który w Dziwnowie przyrządzał cielęcinę. Wszystkiemu przyglądał się Michał Nobis. Zobaczcie sami.
Razem ćwiczą i razem gotują. W kuchni Dzień Dobry TVN Mariola Bojarska-Ferenc i jej syn Aleksander Ferenc na ruszt wrzucili kuchnię włoską i przygotowali: cielęcinę w sosie z tuńczyka, jagnięcinę z sycylijskim pesto, makaron z pomidorami dla zabieganych, pulpeciki Babci Lorenzo i śniadaniowe pomidorki nadziewane.