Kolejny odcinek programu "MasterChef" już za nami. Tym razem uczestnicy stanęli przed nie lada wyzwaniem kulinarnym, bowiem musieli wykazać się niezwykłą kreatywnością w przygotowaniu i podaniu dań. Motywem przewodnim były dmuchane zabawki, jakie znaleźli w skrzyni. Krokodyl, zebra, a nawet… palma. Poznajmy przepisy na wybrane dania, które mogliśmy zobaczyć w 3. odcinku 12. sezonu. Zachęcamy do wypróbowania ich we własnej kuchni.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Wakacje to świetny czas, by przygotowywać dania na grillu. Zwykle zajadamy się kiełbaskami czy karkówką, ale znany ekspert kulinarny, Piotr Kucharski, zachęca, by spróbować pysznej, przypieczonej cielęciny.
Stek z antrykotu z masłem ziołowym i grzybami, club sandwich ze schabem ze śliwką oraz cielęcina w szynce - same nazwy dań sprawiają, że aż ślinka cieknie. Pyszne mięsne potrawy przyrządza dla nas Piotr Kucharski. Poznaj jego niezwykłe przepisy.
Gotowania na plaży ciąg dalszy. Specjały w nietypowej dla kucharza scenerii prezentował Sebastian Olma, który w Dziwnowie przyrządzał cielęcinę. Wszystkiemu przyglądał się Michał Nobis. Zobaczcie sami.
Razem ćwiczą i razem gotują. W kuchni Dzień Dobry TVN Mariola Bojarska-Ferenc i jej syn Aleksander Ferenc na ruszt wrzucili kuchnię włoską i przygotowali: cielęcinę w sosie z tuńczyka, jagnięcinę z sycylijskim pesto, makaron z pomidorami dla zabieganych, pulpeciki Babci Lorenzo i śniadaniowe pomidorki nadziewane.