Pyszne i lekkie ciasto z rabarbarem z masą migdałową - to pomysł na ciasto rabarbalove Piotra Kucharskiego. Wiosna to idealny moment, aby wykorzystać tę roślinę w swoich potrawach. Sprawdź przepis i ciesz się wyśmienitym smakiem domowego ciasta jak z cukierni.
Czas na wiosenne nowalijki! W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy MasterChef Junior: Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pod czujnym okiem Ani Starmach przygotowali z nich: mini gołąbki z botwiny, cukinię z rzodkiewką na ciepło, wiosenną sałatkę ze szparagami i groszkiem oraz ciasto ucierane z rabarbarem. Zobaczcie, jak uniknąć zakalca w cieście i dlaczego, by ugotować jajka w koszulkach, należy wywołać burzę w garnku.
Jak się najeść, ale się nie narobić? W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaproponował smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy. Kurczak ze szparagami, pieczona wieprzowina z ziemniakami lub makaron z pieczarkami. Te dania mogą być doskonałą alternatywą dla pieczonej kiełbasy z grilla :) Co Wy na to?
Andrzej Polan udowodnił w kuchni Dzień Dobry TVN, że pączki można przygotować na słono i są tak samo dobre, jak ich słodcy bracia. Obok pączków wiedeńskich na słono z młodymi warzywami i serem przygotował także: pyszne i szybkie ciasto z rabarbarem oraz polskie pomidory z kurczakiem, sałatką z ogórka zielonego i młodego groszku. Pycha!