Sprawdź, jak przyrządzić grillowaną pierś z kurczaka po prowansalsku, fajitas z kurczakiem, a także grillowane specjały z Wietnamu.
To już trzeci sezon programu "Kuchenne Rewolucje. Powroty", w którym tajny wysłannik Magdy Gessler Charles Daigneault odwiedza ponownie restauracje, w których nasza Królowa Smaku dokonała (nie tylko smakowych) rewolucji. Dlaczego Magdę tak bardzo interesują dalsze losy tych miejsc? Jak często zdarzają się jej nieudane gastronomiczne metamorfozy? I czy Charles zapowiada swój przyjazd do restauracji?
Nasze studio opanowały dziś... orientalne grzyby. Jakie są ulubione grzyby Doroty, a jakie Marcina? Jakie właściwości mają grzyby shiitake? Co można zrobić z grzybów maitake, a co z boczniaków? I jak smakuje burger z portobello i kozim serem? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN opowiedział kucharz Charlie Daigneault, któremu towarzyszyła Natalia Gmyrek, uczestniczka programu MasterChef. Skorzystajcie z ich przepisów!
Polacy pokochali kebaby. Jak więc zrobić je w domu? O tym - goszczący w kuchni Dzień Dobry TVN - Charles Daigneault. Mieliśmy okazję spróbować, przygotowane przez niego, kebaby: wegetariański z sosem imbirowym oraz jagnięcy z sosem miętowym.
Kanada, Czechy, a może Niemcy? W tym roku pierwszą lokatę w rankingu miejsc, w których żyje się najlepiej zajął Singapur. Jak odnajdują się tam Polacy? Poznajcie najprzyjaźniejsze miejsca na świecie. O dolach i niedolach życia na emigracji, zarówno za granicami naszego kraju jak i w Polsce, rozmawialiśmy w studiu Dzień Dobry TVN z Marcinem Bosackim, Miłoszem Brzezińskim i Charlesem Daigneault.
Pierwsze wrażenie jest niezwykle istotne. Jak dobrze wypaść przed przyszłymi teściami? Zapytaliśmy o to gości Dzień Dobry TVN: Annę i Charlesa Daigneault, Patrycję i Roberta Stockingerów oraz seksuologa, ekspertkę programu "Ślub od pierwszego wejrzenia" Monikę Staruch.
Charles Daigneault, finalista drugiej edycji "MasterChefa" podpowiada, jak zatrzymać smaki lata. Skorzystajcie z jego rad i sami zróbcie dżem owocowy.
Gościem Projektu Plaża i Anny Dec w Olsztynie był Charles Daigneault. Kucharz podpowiada, jak przygotować lunch box, który zapewni nam energię po powrocie do pracy z wakacji.
Na plaży w Ustce, w ramach Projektu Plaża, Olivier Janiak spotkał się z energicznym Kanadyjczykiem, znanym z MasterChefa - Charlesem Daigneault. Przygotował pełnowartościowe śniadanie na słodko. Zobaczcie, jakich składników użył.
Piątym przystankiem Oliviera Janiaka jest Darłowo. Jego gościem był Charles Daigneault, który zadbał o nasze podniebienia. Na śniadanie przygotował zdrową i smaczną przekąskę z sezonowymi owocami.
Co dziś, Charles Daigneault i Olivier Janiak, przygotowali na śniadanie dla plażowiczów? Czym Charles zaskoczył Oliviera i czy nasz "plażowy inspektor" nauczył się przygotowywać pyszne śniadania?
Jak poradzić sobie z niesprzyjającą pogodą? Trzeba zaprosić słońce do kuchni! Charles Daigneault i Olivier Janiak przygotowali śniadanie, które każdemu zapewni energię na dobry początek dnia! Smacznego.
1/4 Polaków nie je śniadania, żeby to zmienić, Olivier Janiak zaprosił nas na śniadanie nad morzem! Szefem naszej plażowej kuchni był Charles Daigneault. Zobaczcie co zaproponował Olivierowi na dobry początek dnia! A Wy, jecie śniadania?
Co się stało z restauracjami, które rewolucjonizowała Magda Gessler? Jak działają? Czy zgodnie z kierunkiem wyznaczonym przez Panią Magdę, czy może wrócili do swoich przyzwyczajeń? Restauratorka wysłała do nich swojego ulubieńca Charlesa Daigneault. Czy właściciele restauracji byli uprzedzani o jego wizycie?
Ania Starmach przygotowała dla uczestników Masterchefa cztery skrzynki z niespodzianką. Daniel Hucik, Diana Volokhova, Charles Daigneault, Monika Goździalska przygotowali z nich... No właśnie. Zobaczcie!
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Goździalska i Charles Daigneault przygotowali przekąski, które możecie podać podczas sylwestrowej domówki. Są to: ceviche z dorsza, quiche, muffinki czekoladowe, pikantne skrzydełka z sosem blue cheese, tartinki z krewetkami, tartinki z wędzonym łososiem i kawiorem tobiko oraz sałatka z polędwiczką wieprzową w sosie gorgonzola.
Charles Daigneault udowodnił, że połączenie kuchni włoskiej i azjatyckiej jest możliwe. W Dzień Dobry TVN przygotował sataye z kurczaka z sosem orzechowym, a na deser tiramisu po tajsku.
Spędź sobotę z Dzień Dobry Wakacje! A w programie... wyjątkowy Mecwaldowski jako Nieszczególny Wieńczysław. Specjalnie dla dzieci aktor wcielił się w rolę czarnego charakteru. Następnie: Katie Holmes szczerze o swoim życiu. Oprócz tego: ciekawa receptura, czyli siatkarz z byłą tyczkarką - w naszej kuchni Zbigniew Bartman z narzeczoną Asią. A na koniec: prawdziwe piękno według Anny Lewandowskiej. Bądźcie z nami jutro od 8:30!
Charles Daigneault i Klaudia Miszczuk w kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotowali smakołyki z owocami: ptasie mleczko na biszkoptach z malinami i borówkami, tarta Tatin, eton mess czyli kruszone bezy ze śmietaną i owocami, a także gruszki pięknej Heleny. Ślinka cieknie.
Już w poniedziałek matura! Charles Daigneault i Mats Meguenni opowiedzieli jak wyglądają matury w Kanadzie i Norwegii? Dowiedzieliśmy się też czy Natalia Szroeder, tegoroczna maturzystka czuje, że jest dobrze przygotowana do egzaminów. Maturzyści: POWODZENIA!
Każdy powód jest dobry, by sobie ponarzekać. My, Polacy chętnie narzekamy np. na korki, kolejki, na to, że za oknem jest słońce lub, że pada deszcz, na złe relacje z szefem lub to, że brakuje nam pieniędzy. Czy narzekanie to polska cecha narodowa, czy może czynność, która pozwala rozładować napięcie, stres i która przynosi ulgę narzekającemu? Do studia Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Kanadyjczyka Charlesa Daigneault i Meksykanina Miguela Avonza, którzy od kilku lat mieszkają w Polsce.
Charles Daigneault, prowadzący program „Domówka” w TTV, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: polędwiczki wieprzowe w sosie z musztardy Dijon, fettuccine z szpinakiem, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem oraz ciasto czekoladowo-migdałowe. Smacznego!
Urodził się w Kanadzie, ale teraz jego domem jest Polska. W najbliższą sobotę odwiedzi nas kucharz znany z programu "MasterChef" - Charles Daigneault. Zaprosilibyście go na "domówkę"? :) Bądźcie z nami od 8:30! Charles zdradzi przepisy na smaczne i szybkie w przygotowaniu potrawy, które możecie zaserwować podczas domówki.
Natalia Klimas i Charles Daigneault przedstawili nam swoje kuchenne sposoby radzenia sobie z zimą. Zobaczcie ich przepisy na zupe marchewkową, zupę cebulową i Envolée de canard. Smacznego!
W Krakowie mieszka z żoną Anią i trójką dzieci. Gotowanie od zawsze było jego wielką pasją. Dzięki programowi MasterChef zyskał rzesze fanów. O życiu po MasterChefie, nowych planach zawodowych i o wielkiej polsko-kanadyjskiej rodzinie opowiedział w studiu Dzień Dobry TVN. Towarzyszyły mu dzieci i żona - Anna Daigneault.