W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni IX edycji “Masterchef”, Aleksandra Juszkiewicz, przygotowała swoje popisowe dania z grzybami. Sprawdź, jak zrobić gulasz z chorizo i boczniaków z kolendrą według jej przepisu.
Bataty, kłącza imbiru i kurkumy, awokado, ananas - warto ukorzenić je już w lutym. Jak to zrobić krok po kroku? Zapytaliśmy eksperta.
Aktorka Magda Kumorek stawia na zdrową kuchnię, pełną warzyw i owoców. W naszym programie przyrządza zielony koktajl, bataty w pomidorach z czarną soczewicą i chlebkami chapati oraz budyń czekoladowy z kaszy jaglanej z sosem malinowym. Poznaj proste, sprawdzone przepisy gwiazdy.
Bataty to ciekawa alternatywa dla ziemniaków. Można je przygotować na wiele sposobów, ale najbardziej popularne są bataty pieczone. Jak je przygotować, by były zdrowe i smaczne?
Słodkie ziemniaki, czyli bataty, to bardzo uniwersalne warzywo. Może być podawane zarówno jako przekąska, jak i główne danie obiadowe. Ich słodki posmak sprawia, że znajdą uznanie nawet u wybrednych smakoszy.
Burger z krokodyla, krewetki z Mozambiku z sosem szafranowym i lody bananowe z masłem orzechowym - to przysmaki, które dziś w naszej kuchni przygotowuje David Gaboriaud. Kto z Was ma ochotę na krewetki, lody bananowe, a kto na burgera z krokodyla? :-)