Agnieszka Mielczarek przeżywa teraz wyjątkowo radosne chwile. Jej ukochany uklęknął przed nią podczas lotu na wakacje. Ekspertka żywieniowa nie kryła radości i powiedziała "tak". Wzruszające nagranie niesie się po sieci, a fani oraz bliscy Agnieszki nie szczędzą gratulacji.
Badania pokazują, że w wielu polskich szkołach nie ma jadalni lub są one za małe. Po reformie edukacji stołówki są często wykorzystywane jako sale lekcyjne. Przerwy są zbyt krótkie, by zjeść drugie śniadanie, czy obiad. Niestety NIK alarmuje, że tylko w ciągu ostatnich czterech lat liczba uczniów z nadwagą wzrosła o ponad 30 %. Rodzice przygotowują dzieciom przekąski, które mogą zjeść szybko. Zamiast zdrowych kanapek są to często słodycze. Jak powinny wyglądać posiłki w szkołach? I jak można rozwiązać obecną sytuację stołówek szkolnych, by dzieciaki nie musiały jeść obiadów o godzinie 11? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dyrektora szkoły podstawowej Witolda Młynarczyka, Dorotę Łobodę, mamę dwóch córek i Agnieszkę Mielczarek, coacha zdrowia, z którymi porozmawialiśmy o projekcie Ministerstwa Edukacji "Stołówka szkolna". Jakie są jego założenia?
Wielu osobom pizza kojarzy się raczej z niezbyt zdrowym jedzeniem typu fast food. Tymczasem według znanej amerykańskiej dietetyczki Chelsey Amer zjedzenie pizzy na śniadanie jest o wiele zdrowsze niż miseczka płatków na mleku. Jak te rewelacje skomentowały w Dzień Dobry TVN: szefowa kuchni Flavia Borawska oraz coach zdrowia i żywienia Agnieszka Mielczarek? Ile kalorii ma kawałek pizzy?
w kuchni Dzień Dobry TVN rządził się granat i dwie Agnieszki. Cegielska i Mielczarek przygotowały dania z granatem w roli głównej. Granat zwany jest owocem życia i wiecznej młodości. Jakie ma właściwości?
Wszyscy wiemy, że cukier niszczy nasze zdrowie i sylwetkę, ale czy faktycznie przyspiesza starzenie skóry? W Dzień Dobry Wakacje spytaliśmy o to dr. Marcina Ambroziaka - lekarza medycyny estetycznej. Ale jak żyć bez słodkości? Czy "zdrowe" zamienniki cukru są faktycznie takie zdrowe? Czy cukier należy wyeliminować z diety całkowicie? I jak go najłatwiej ostawić? Zobacz, co do powiedzenia na ten temat ma dietetyczka Agnieszka Mielczarek.
Róża cudownie działa na nasz organizm, ale często zwyczajnie nie wiemy, jak zastosować ją w kuchni. Dlatego właśnie w kuchnia Dzień Dobry TVN Agnieszka Mielczarek i Agnieszka Cegielska pokazały, jak zrobić: ryż z owocami i konfiturą z płatków róży, grzanki z kozim serem z konfiturą różaną oraz tatara z łososia z imbirem i konfiturą różaną. Skorzystajcie z ich przepisów!
...i wcale nie musi zawierać cytryny! W Dzień Dobry TVN coach żywienia Agnieszka Mielczarek pokazała jak zrobić domowe wody smakowe i izotoniki. Wypróbujcie jej przepisy na naturalne orzeźwienie! ;-)
Dieta dr Ewy Dąbrowskiej, dieta sokowa, dieta bezglutenowa, dieta bezmięsna... Ilość sposobów na detoks organizmu jest w zasadzie nieograniczona. Jak je stosować i nie zrobić sobie krzywdy? Które diety są teraz w modzie? I jak organizm oczyszczają gwizdy? Z cocachem żywienia Agnieszką Mielczarek rozmawiała dziennikarka Dzień Dobry TVN Agnieszka Jastrzębska.
Po zimie warto oczyścić organizm z toksyn. Jak to zrobić? W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Mielczarek, coach zdrowia i żywienia odpowiedziała na to pytanie jedzeniem. Przygotowała sałatę z cukinią i sosem Azja Express, buraki z zielona fantazją, trufelki daktylowe, naturalny koktajl niczym napój energetyczny oraz zapiekane jajko w awokado.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy żonę Pascala Brodnickiego - Agnieszkę Mielczarek, która jest coachem żywieniowym. Udowadnia ona, że z upływającym czasem możemy walczyć nie tylko przy użyciu skalpela, ale także odpowiednią dietą i nawykami żywieniowymi. Co mogą zdziałać dwie łyżki posiekanej rzeżuchy dziennie? Zobaczcie!
Pestycydy to środki ochrony roślin przed owadami i chorobami. Są toksyczne dla człowieka. Na jakich owocach i warzywach znajduje się najwięcej pestycydów? Jak myć produkty, by się ich pozbyć? Gośćmi Dzień Dobry TVN byli: Agnieszka Mielczarek, dietetyczka i coach żywieniowy, Katarzyna Jagiełło z Greenpeace i prof. Jan Ludwicki z Narodowego Instytutu Zdrowie Publicznego.
Po czterdziestych urodzinach tempo przemiany materii znacząco spada. Coach żywieniowy Agnieszka Mielczarek podpowiada, jak ułożyć zbilansowaną i pełnowartościową dietę dla czterdziestolatków. Jak jeść, by zachować młodość na dłużej? Czego należy się z diety wyzbyć, a które składniki podkręcą nasz metabolizm?
Po raz pierwszy spotkali się we francuskiej restauracji. Zakochali się w sobie. Teraz wychowują 6-letniego Leo. On jest kucharzem, ona coachem. Spłodzili także inne dziecko: książkę „Dobre życie”. W studiu Dzień Dobry TVN naszymi gośćmi byli: Pascal Brodnicki i jego partnerka Agnieszka Mielczarek.