Sałatka ziemniaczana z piklami, chorizo i wędzonym pstrągiem - przepis Sebastiana Olmy

Ziemniak ziemniakowi ziemniakiem
Źródło: Dzień Dobry TVN
Szukasz nietypowego sposobu na wykorzystanie ziemniaków w kuchni? W Dzień Dobry TVN polecamy ten od Sebastiana Olmy. Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną z piklami, chorizo i wędzonym pstrągiem? Sprawdź przepis.

Sałatka ziemniaczana z piklami, chorizo i wędzonym pstrągiem - przepis

Składniki:

  • Ziemniaki kat. A x 2 kg
    • Rozmaryn świeży x 1 pęczek
      • Czosnek x 2 główki
        • Ogórek konserwowy x 1 mały słoik
          • Cebula perłowa x 1 mały słoik
            • Kukurydza mini marynowana x 1 mały słoik
              • Wędzone pstrąg plastry x 1 opak.
                • Koperek świeży x 1 pęczek
                  • Cytryna x 2 szt.
                    • Chorizo kiełbasa x 0,5kg
                      • Kolendra świeża x 1 pęczek
                        • Musztarda francuska x 50g
                          • Olej do smażenia

                            Sałatka ziemniaczana z piklami, chorizo i wędzonym pstrągiem - sposób przygotowania

                            1. Ziemniaki dokładnie umyj i potnij w kostkę. Następnie przełóż na blaszkę do pieczenia dodając rozmaryn, sól i czosnek. Piecz około 20-25 minut, aż będą miękkie.
                              1. Chorizo potnij w kostkę i podsmaż na patelnie z odrobiną oleju. Gdy kiełbasa „puści” swój aromat i kolor, to na patelnię dodaj ziemniaki i razem wymieszaj. Zdejmij z ognia, dodając do środka liście świeżej kolendry, musztardę francuską i sól.
                                1. Na talerzu ułóż porcje ziemniaków z chorizo, dodaj pikle i kawałki wędzonego pstrąga. Całość udekoruj kawałkami cytryny i świeżym koprem.

                                  Zobacz także:

                                  Autor: Diana Ryściuk

                                  Źródło: Sebastian Olma

                                  Źródło zdjęcia głównego: Wojciech Olkuśnik/East News

                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości