Materiał promocyjny

Kuchnia babci Zinaidy

Robert Rowński przyznaje, że pochodzi z niezwykle silnie emocjonalnie związanej ze sobą rodziny. Od pokoleń rodzina wspólnie prowadzi interesy. Kiedy Robert był małym chłopcem wraz z babcią i rodzicami prowadził sklepy z nadmorskimi pamiątkami. Dziś razem z siostrą Wiolettą i babcią Zinajdą przygotowali dla nas kilka ciekawych potraw.

Zupa węgierska babci Zinaidy

Składniki:

1 kg wołowiny extra,

1 kg ziemniaków,

0,3 kg boczku wędzonego,

2-3 cebule, pęczek włoszczyzny,

3 kolorowe papryki (żółta, czerwona i zielona),

koncentrat pomidorowy,

pomidory w puszcze w całości bez skórki,

groszek konserwowy zielony,

oliwa, pieprz, sól, liść laurowy, przyprawa chilli.

Sposób przygotowania:

Gotujemy wołowinę dodając do niej włoszczyznę, następnie paprykę. Smażymy boczek i dodajemy do zupy, następnie smażymy cebulę wraz z czosnkiem pomidorami i koncentratem, dodajemy wszystko do zupy i przyprawiamy.

Placki z jabłkami

Składniki:

mąka tortowa,

mleko 3,2 %,

jajka,

proszek do pieczenia,

1 kg jabłek i cukier puder.

Przygotowanie:

Przygotowujemy ciasto z mąki, mleka, jajek i proszku do pieczenia, dodajemy jabłka pokrojone w plastry, tak przygotowane ciasto smażymy na patelni, gotowe placki z jabłkami posypujemy cukrem pudrem.

Autor: TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości