Magda Gessler o "prymitywnych instynktach narodu", czyli: Czego nie podawać na weselu?

Źródło: Dzień Dobry TVN
Wszystkie smaki życia Magdy Gessler
Wszystkie smaki życia Magdy Gessler
"Kuchenne rewolucje" w Kamionkach
"Kuchenne rewolucje" w Kamionkach
"Kuchenne rewolucje" w Puławach
"Kuchenne rewolucje" w Puławach
Kuchenne rewolucje, odcinek 3
Kuchenne rewolucje, odcinek 3
Kuchenne rewolucje - zapowiedź
Kuchenne rewolucje - zapowiedź
"Kuchenne rewolucje" - zwiastun 11. odcinka
"Kuchenne rewolucje" - zwiastun 11. odcinka
"Kuchenne rewolucje" - zwiastun 10. odcinka
"Kuchenne rewolucje" - zwiastun 10. odcinka
"Kuchenne rewolucje" w Białymstoku
"Kuchenne rewolucje" w Białymstoku
Kuchenne rewolucje | Sezon 24 | Odcinek 8 - Krzeszyce
Kuchenne rewolucje | Sezon 24 | Odcinek 8 - Krzeszyce
"Kuchenne rewolucje" - zapowiedź nowego odcinka
"Kuchenne rewolucje" - zapowiedź nowego odcinka
Kuchenne rewolucje | Sezon 23 | Odcinek 10 - Karpacz |
Kuchenne rewolucje | Sezon 23 | Odcinek 10 - Karpacz |
Magda Gessler nie tylko robi rewolucje w polskich restauracjach, ale również radzi Polakom w kwestii żywienia w innych okolicznościach. Tym razem zapytana o przyzwyczajenia weselne, wydała niepopularną opinię, która może zaskoczyć pary młode i weselników. Naprawdę nie wolno tego robić!?

Rosół latem na wesele? Gessler przestrzega

Restauratorka słynie z bezkompromisowych opinii, które niejednokrotnie spotykają się z kontrowersją. Lato to najbardziej oblegany czas weselny, dlatego w rozmowie z "Faktem" została zapytana o potrawy, które powinny lub nie, znaleźć się na stołach. Bigos i flaczki na stole?

- Jeśli bigos jest zimą, to tak. Ale jeżeli jest latem - to nie. Raczej rosół powinniśmy zamienić na chłodnik, szczawiową, botwinę - stwierdziła Magda Gessler.

Magda Gessler krytykuje potrawy ślubne

Magda Gessler została zapytana także o potrawy rybne - te budzą niesmak u młodych. Krąży opinia, że ze względu na nieładny zapach, nie powinno się ich serwować podczas wesela.

- To już są prymitywne instynkty naszego narodu, że nie jest przyzwyczajony do ryb, bo nigdy świeżych ryb nie dostawał. (...) W tej chwili już mamy dostęp do pysznych, świeżych ryb. Ryba nie śmierdzi, jest najlepszą dietą, jaka może być, a polskie ryby jeziorne są zdrowe i bez rtęci i takie należy jeść - wyrokowała restauratorka.

Zobacz także:

Autor: Oskar Netkowski

Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana