Rosół latem na wesele? Gessler przestrzega
Restauratorka słynie z bezkompromisowych opinii, które niejednokrotnie spotykają się z kontrowersją. Lato to najbardziej oblegany czas weselny, dlatego w rozmowie z "Faktem" została zapytana o potrawy, które powinny lub nie, znaleźć się na stołach. Bigos i flaczki na stole?
- Jeśli bigos jest zimą, to tak. Ale jeżeli jest latem - to nie. Raczej rosół powinniśmy zamienić na chłodnik, szczawiową, botwinę - stwierdziła Magda Gessler.
Magda Gessler krytykuje potrawy ślubne
Magda Gessler została zapytana także o potrawy rybne - te budzą niesmak u młodych. Krąży opinia, że ze względu na nieładny zapach, nie powinno się ich serwować podczas wesela.
- To już są prymitywne instynkty naszego narodu, że nie jest przyzwyczajony do ryb, bo nigdy świeżych ryb nie dostawał. (...) W tej chwili już mamy dostęp do pysznych, świeżych ryb. Ryba nie śmierdzi, jest najlepszą dietą, jaka może być, a polskie ryby jeziorne są zdrowe i bez rtęci i takie należy jeść - wyrokowała restauratorka.
Zobacz także:
- Na pikniku w ogrodzie Magdy Gessler. Jak smakują najważniejsze wydarzenia z jej życia?
- Magda Gessler i Ewa Chodakowska razem. "Hot pantera i lady in red"
- Magda Gessler przejęła stery w lokalu "Pańcia". "Myślał, że będzie leżał na plaży, a pieniądze będą z nieba spadać"
Autor: Oskar Netkowski
Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News