W tłusty czwartek w studiu Dzień Dobry TVB nie mogło zabraknąć Magdy Gessler. Gospodyni "Kuchennych rewolucji" podała naszym widzom jej przepis na najlepsze faworki. W czym tkwi ich sekret? Koniecznie sprawdźcie.
Pączki i faworki od Magdy Gessler
Magda Gessler na wizji z naszym prowadzącymi podjęła się zrobienia faworków. Cały proces przebiegł w zabawnej atmosferze, ale wierzymy, że przyniósł sporo nauki.
- Składniki do ciasta na faworki muszą być zimne, wyjęte z lodówki. Proporcje to ok 1 kg mąki, 8-12 żółtek, 2 łyżki spirytusu, 2 łyżki octu, odrobina cukru pudru - instruowała Magda Gessler.
- Bardzo wymieszane ciasto jak na makaron
Magda Gessler w nowym sezonie "Kuchennych rewolucji"
"Kuchenne rewolucje" to program, który przez lata podbił serca widzów, pomagając restauracjom w trudnych momentach i wspierając przedsiębiorców w odnalezieniu swojej drogi na gastronomicznej mapie Polski. Wiosną Magda Gessler powróci na antenę w wielkim stylu! To wyjątkowy moment dla wszystkich fanów tego telewizyjnego hitu, który z okazji 15-lecia emisji dotrze do nowego, historycznego etapu – 400. odcinka! W 30. sezonie czekają nas emocjonujące historie, kulinarne wyzwania i inspirujące przemiany lokali gastronomicznych. Program odwiedzi m.in. takie miasta jak Gdynia, Borysławice, Sierpów, Cieszyn, Turek i Zielona Góra.
- Talerze są rozbijane, kiedy jest ogromna radość, albo nie daję już rady. To nigdy nie jest przypadkowe - opowiadała restauratorka.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Zobacz także:
- Pączki w trzech pysznych wariantach - tradycyjne i niekonwencjonalne. Przepisy Szymona Czerwińskiego
- Szybkie pączki Rozkosznego idealne na Tłusty Czwartek. "Lubię oblepiać je lukrem grejpfrutowym"
- Karnawałowe słodkości Piotra Kucharskiego - pączki i faworki
Autor: ON