Magda Gessler wyfrunęła na drugi koniec świata. Tym razem nie zawitała u ukochanego w Kanadzie, chociaż to też, ale najpierw odwiedziła inny zakątek globu. Zgadniecie, gdzie wypoczywała gospodyni "Kuchennych Rewolucji"?
Sprawdź, jak zrobić pierś z kaczki magret de canard na sosie śliwkowo piernikowym, eskalopki cielęce w sosie grzybowym z tagliatelle i polędwicę z dorsza w sosie pomidorowym.
Sprawdź, jak przygotować maślane dania z przepisów Mateusza Gesslera z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy Mateusza Gesslera z kuchni Dzień Dobry TVN na makaron z masłem szałwiowym, mule w sosie winno maślanym i Cote-de-boeuef.
Widzowie TVN już czekają na najnowszą odsłonę "Kuchennych rewolucji". Zanim jednak obejrzycie premierowe odcinki, zachęcamy do lektury artykułu, w którym wymieniamy wszystko, co chcielibyście wiedzieć o prowadzącej program.
Dania z dodatkiem masła są bardzo smaczne. Kilka z nich przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje Mateusz Gessler. Na naszym stole pojawiły się: "steki" z kalafiora, zupa krem z brokułów i szpinaku oraz smażona ryba.
Masło, zwłaszcza takie dobrej jakości, można wykorzystać w kuchni na wiele pysznych sposobów. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił to Mateusz Gessler przyrządzając dorsza z patelni, risotto z pieczarkami i serem plesniowym z tymiankiem oraz spaghetti z pomidorem, masłem Lurpak i sosem anchois. Sprawdź przepisy.
Gdzie jest Lurpak, tam jest wiosna na talerzu. W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Gessler przygotował pyszne, wiosenne dania z Lurpakiem. Sprawdź, jak przyrządzić kanapki z halloumi i pomidorami, kanapki z pieczoną wołowiną i czerwoną papryką, smażone kotlety jagnięce z rozmarynem i czosnkiem oraz pieczonego ziołowego łososia.
Mateusz Gessler jest jednym z najlepszych polskich kucharzy. Jaki jest prywatnie? Jaka jest jego najgorsza cecha charakteru? Kim chciał zostać, gdy był jeszcze małym chłopcem? Dowiecie się tego z naszego materiału.
Dzięki wielu zastosowaniom, poczynając od smażenia i pieczenia, a na smarowaniu kończąc, masło to idealna baza wielu potraw. Kilka z nich przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Gessler. Były to: Crêpes Suzette, risotto i stek z łososia z sosem maślanym.
"Wszyscy robiliśmy to non profit".
"Będę tęsknić".
Kto dołączy do Anny Starmach i Michela Morana?
Ryby i owoce morza często sprawiają wrażenie trudnych w przygotowaniu, odciągając nas przy tym od pomysłu ich serwowania. Mateusz Gessler pokazuje, że ich przyrządzenie nie jest aż tak czasochłonne, jak mogłoby się zdawać, ale również - że dla morskich smaków na talerzu warto się poświęcić.
Im lepszą pijemy kawę, tym więcej aromatów możemy w niej wyczuć.
Kiedy latem wysokie temperatury powietrza sprawiają, że tracimy ochotę na jedzenie, nie mówiąc już o gotowaniu, doskonałym pomysłem na obiad jest chłodnik. Mateusz Gessler najbardziej lubi ten z botwinki lub ogórka. Poznaj jego sprawdzony przepis.
Hinduska jajecznica, pieczony kurczak szałwiowy, pieczona dorada - takie pyszności przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Gessler. A wszystko to na bazie smacznego masła. Poznaj wyjątkowe przepisy.
Za nami kolejne kulinarne zmagania młodych kucharzy w programie "MasterChef Junior". Tym razem uczestnicy gotowali dla swoich starszych kolegów z poprzednich edycji. Kto pożegnał się z programem?
Już po raz 15. wystartowała wyjątkowa akcja charytatywna Fundacji TVN "nie jesteś sam" - "Podaruj Misia". W Mikołajki nasza kawiarenka zamieniła się w magiczne, misiowe miejsce. Półki wyłożone były przytulankami, a Dorota Wellman rozmawiała z twórcami Misiów oraz gwiazdami, które co roku ochoczo angażują się w akcję. Było ciepło i nastrojowo!
Wiecie, że wielu osób nie stać nawet na jedno ciepłe danie w ciągu dnia? Przez pandemię m.in. seniorzy czy dzieci z ubogich rodzin zostali odcięci od posiłków w jadłodajniach czy szkolnych stołówkach. Koronawirus nie odpuszcza również restauratorom, którzy kolejnego zamknięcia lokali mogą nie przetrwać. Dlatego powraca akcja #TVNpomagajmysobie i łączymy walczące o przetrwanie restauracje w całej Polsce z najuboższymi potrzebującymi wsparcia w formie ciepłego posiłku..
Tym razem na kanapie u Kuby Wojewódzkiego zasiedli panowie z dwóch różnych światów: restaurator Mateusz Gessler i dwukrotny mistrz świata na żużlu Bartosz Zmarzlik. A więc mieszanka wybuchowa - było światowo i narodowo!
Julia Wieniawa potrafi gotować? Oczywiście, że tak! Potrzebna jest jej tylko pomoc Mateusza Gesslera. Co razem przygotowali? Szparagi i kaczkę w sosie pomarańczowym. Zobaczcie, jak wyszło!
Marzeniem Mai było... spełnienie marzenia swojej babci. Mateusz Gessler postanowił spełnić je w programie Drzewo Marzeń. O tym, co to było za marzenie i czy udało się je spełnić, w studiu Dzień Dobry TVN, opowiedzieli Barbara Pawłowska, Maja Pawłowska i ... Michał Szpak.
Dzisiaj rozpoczyna się kolejny sezon Drzewa Marzeń. Do Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Mateusza Gesslera, aby zapytać o szczegóły tej edycji programu. Dlaczego Mateusz lubi prowadzić Drzewo Marzeń? W naszym studiu gościliśmy również bohaterów pierwszego odcinka nowej serii: Annę Wronę i jej córkę Zuzię oraz Agnieszkę i Kubę Wojasińskich. Jakie mieli marzenia?
Na konferencji ramówkowej Food Network Magda Gessler zaprezentowała zupełnie nowy wizerunek. Nowa fryzura, zupełnie inny niż dotychczas makijaż. Co stoi za tą metamorfozą? Czyżby nowa miłość? Z restauratorką rozmawiała dziennikarka Dzień Dobry TVN Agnieszka Jastrzębska.
Dzisiaj rusza trzecia edycja MasterChefa Juniora. Jaka atmosfera panowała na planie programu? Zapytaliśmy o to jurorów programu Annę Starmach i Mateusza Gesslera. Obok nich usiadły zwyciężczynie dwóch pierwszych edycji: Natalia Paździor i Julia Cymbaluk. Nadal gotują? Co zrobiły z nagrodą pieniężną? Co chcą robić, kiedy dorosną?
Mateusz Gessler zamierza wystartować w rajdzie Dakar. W którym roku? Jaki pojazd wybrał? Ma zamiar wygrać? Z Mateuszem rozmawiała reporterka Dzień Dobry TVN Agnieszka Jastrzębska.
W 1824 roku otworzyli pierwszy zakład, w którym zaczęli produkować sztućce. I nadal to robią. Są jedynym zakładem w Polsce produkującym sztućce. W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy Ewę Bałdygę z firmy Hefra oraz restauratora Mateusza Gesslera. Czy Polacy przywiązują wagę do zachowania przy stole i kultury jedzenia? Dlaczego warto używać srebrnych sztućców na co dzień?
Ruszają poszukiwania młodego szefa kuchni. Gdzie i kiedy można się zgłaszać na castingi? O przygotowaniach do kolejnej edycji MasterChef Junior, Katarzynie Jaroszyńskiej, opowiedział juror programu Mateusz Gessler. Zgłaszajcie się! :)
Zosia Mulawa chciała, aby po półtorarocznej żałobie jej mama wróciła do kolorowych ubrań. Pragnienie dziewczynki pomógł spełnić prowadzący program Drzewo marzeń Mateusz Gessler. Zosię, jej mamę i Mateusza gościliśmy w Dzień Dobry TVN. Wspominali odcinek, w którym dziewczyny były bohaterkami. Czy Zosia ma jeszcze inne marzenia? Czy mama dziewczynki po nagraniu programu rzeczywiście zmieniła swoją garderobę i ubiera się kolorowo?