Francuskie władze opublikowały nowy dekret dotyczący nazw produktów wegetariańskich i wegańskich. Już wkrótce nie będzie możliwe nazywanie ich za pomocą "mięsnych" zamienników. Zmiany mają wejść w życie za trzy miesiące.
Dynia makaronowa wciąż nie jest popularną odmianą. Jest podłużna i jasnożółta lub jasnozielona - wyglądem przypomina kabaczka. Odmiana ta jest niezwykle delikatna w smaku, a jej miąższ rozdziela się na charakterystyczne włókna przypominające nitki makaronu. Poznaj naszą propozycję podania tej dyni!
"Tutaj, chociaż inspiruję się pewnymi smakami, przyprawami, czy połączeniami, pierwsze skrzypce grają polskie , sezonowe warzywa". W kuchni Dzień Dobry TVN - blogerka kulinarna Marta Dymek przygotowała: szparagi elote, grzybowego stroganowa, klopsiki z żurawiną i babkę pomidorową!
Joanna Szachowska-Tarkowska z córką Dianą przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z zapomnianych warzyw. Jak wygląda i smakuje pasternak? Czy można go podawać z deserami? Zachęcamy do tego, by warzywa wykorzystywać do skomponowania głównego posiłku, a nie tylko jako dodatek do posiłku. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!
... i są bezglutenowe! W tak zimnym, deszczowym i ponurym dniu polecamy rozgrzewające zupy. Pani Joanna Szachowska-Tarkowska, właścicielka wegańskiej restauracji, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: zupę z dyni i kuminu, zupę cytrynową z ryżem, zupę miso z glonami i tofu oraz... zupę pomidorową inaczej. Te zupy dadzą Ci większego kopa niż filiżanka kawy.