Kuchnia grecka, podobnie jak te z innych krajów śródziemnomorskich, bazuje na kolacji. Greckie śniadania i obiady są lekkie, natomiast prawdziwa grecka uczta zaczyna się wieczorem. Wielu Polaków może zaskoczyć również to, że greckie potrawy w większości przypadków są letnie, a czasem nawet zimne.
Kucharz Robert Sowa serwuje w kuchni Dzień Dobry TVN grillowane warzywa, piersi z kurczaka i wieprzowe kebabczety. Przekonajcie się sami, jak smakują grillowane biała szparagi w plastrach bekonu lub sos tzatziki z filecikami anchois i kaparami.
Mistrz Robert Sowa zdradza przepisy na grillowane kotlety jagnięce kebab-gyros z sosem tzatziki, banany w bekonie i polędwiczki z kurczaka kebab-gyros z bananami w bekonie. Przekonajcie się, jak smakują te potrawy!
Czy wegetarianie zastępują na wielkanocnym stole jaja, kiełbasy i pasztety? Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło, specjalnie dla Was, przygotowali wielkanocne dania w wersji "wege".
Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło napisali kolejną książkę, która w księgarniach pojawi się 9 listopada. "Przemytnicy na wakacjach” to kontynuacja książki „Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy”. W książce znajdziecie przepisy na dania z różnych stron świata.