Sezon na jesienne owoce w pełni. Poznaj przepisy na Tarte Tatin z lodami, gruszkę w syropie kawowym, francuskie tosty ze śliwką oraz cobbler z owocami.
Napój z aronii i banana, brzoskwinie, nektarynki z mozzarellą i szynką; smażone żeberka, marchewka z dereniem, kalafior romanesco oraz ciasteczka kokosowe z kiwi i borówką - takie owocowe specjały przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy ambasadorów akcji 5 porcji zdrowia: Joannę Koroniewską i Andrzeja Polana. Do przygotowanych przez siebie dań wykorzystali owoce i warzywa, które świetnie się sprawdzają w okresie przesilenia wiosennego, kiedy chcemy uzupełnić braki witamin. Na stole pojawiły się: młoda marchew smażona i surowa z jogurtem, syropem z płatków róży i miętą; sałatka z rukoli, truskawek, kaszy gryczanej z puree z brokułów z ricottą oraz górek zielony z pieczonym burakiem, słonecznikiem i karmelizowaną cebulką.