Twardy, długodojrzewający ser to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i dodatek do dań śniadaniowych, lunchu czy kolacji. Swoje przepisy na potrawy z tym smacznym dodatkiem zdradził w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
W orzechowej kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała same pyszności: tartę z gorgonzolą na orzechowym spodzie, czekoladowe ciasteczka z migdałami w karmelu, kurczaka z orzechami nerkowca i śliwki z orzechową kruszonką. Palce lizać! Skorzystajcie z przepisów Ani Starmach na naszej stronie www.
Charles Daigneault i Klaudia Miszczuk w kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotowali smakołyki z owocami: ptasie mleczko na biszkoptach z malinami i borówkami, tarta Tatin, eton mess czyli kruszone bezy ze śmietaną i owocami, a także gruszki pięknej Heleny. Ślinka cieknie.
Kto z nas nie pamięta kompotu z rabarbaru? Jest pyszny i lekko kwaśny. Oprócz niego szef kuchni jednej z amerykańskich restauracji Paweł Zając przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN tartę rabarbarową, bezę z konfiturą rabarbarową i karmelizowanymi truskawkami, sałatkę stekową z salsą oraz burgera. Na stole pojawił się również fondant z rabarbarem.
Dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN królowała Ania Starmach. Przygotowała dania, które z powodzeniem mogą być alternatywą dla kanapek do pracy. Był hummus z burakami, soczewica z ziołami i kurczakiem, sałatka z ryżowym makaronem oraz tarta z pomidorami i kozim serem.