przepisy na sałatkę

    przepisy na sałatkę

    W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Goździalska i Charles Daigneault przygotowali przekąski, które możecie podać podczas sylwestrowej domówki. Są to: ceviche z dorsza, quiche, muffinki czekoladowe, pikantne skrzydełka z sosem blue cheese, tartinki z krewetkami, tartinki z wędzonym łososiem i kawiorem tobiko oraz sałatka z polędwiczką wieprzową w sosie gorgonzola.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Grażyna Bober-Bruijn przygotowała wigilijne dania bezglutenowe: biszkopt cynamonowy, sałatkę z bobu i fasolki szparagowej, pieczone ziemniaki, pasztet z wątróbek oraz jabłko z owsianką. Smacznego!

    Niezwykle sympatyczny David Gaboriaud przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przysmaki południowoeuropejskie. Były to: rozgrzewający smoothie z gruszką i cynamonem, sałatka z jarmużem i kalafiorem i pan bagnat (kanapka nicejska). Smacznego!

    W ramach akcji Zboże smakuje i inspiruje Ania Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pyszne dania, w których połączyła produkty zbożowe z sezonowymi owocami i warzywami: penne ze szparagami i pistacjami, kaszę jęczmienną zapiekaną w pomidorach, naleśniki pełnoziarniste, wiosenną sałatkę i owsiankę a la tiramisu.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy ambasadorów akcji 5 porcji zdrowia: Joannę Koroniewską i Andrzeja Polana. Do przygotowanych przez siebie dań wykorzystali owoce i warzywa, które świetnie się sprawdzają w okresie przesilenia wiosennego, kiedy chcemy uzupełnić braki witamin. Na stole pojawiły się: młoda marchew smażona i surowa z jogurtem, syropem z płatków róży i miętą; sałatka z rukoli, truskawek, kaszy gryczanej z puree z brokułów z ricottą oraz górek zielony z pieczonym burakiem, słonecznikiem i karmelizowaną cebulką.

    Uczestniczka programu Ugotowani Patrycja Zahng i Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN w przygotowanych przez siebie daniach połączyli smaki Polski i Kraju Środka. Na stole pojawiły się: skrzydełka z kurczaka z sosem sojowym, polędwiczka wieprzowa z confitowaną młodą marchewką i imbirem, cukinia grillowana z sałatką z ogórka i z marynowaną cytryną oraz sałatka z kalafiora młodego ze smażoną pietruszką, wędzonym pstrągiem, jajkami przepiórczymi i cytrusowym aioli. Ten eksperyment wyszedł im znakomicie.