Proste dania też mogą być pełne zmysłów. Przekonuje o tym Maia Sobczak, blogerka i autorka książek kulinarnych. W naszej kuchni przygotowuje tosty z kaszą gryczaną, fetę zapiekaną z owocami i marynowanym pieprzem, leniwe z łyżki z tartą chałką i lawendą oraz herbatę z koniczyny. Poznaj jej niezwykłe przepisy.
W kuchni Dzień dobry TVN gościliśmy dziś Anię Starmach, która przygotowała takie pyszności jak: leniwe, placuszki serowe czy ciasto cytrynowe. Ania do wszystkich potraw postanowiła dodać lawendę. Kwiat ma podobno słodki smak z lekko cytrusowo-kwiatową nutką...
Paweł Zając, szef kuchni jednej z warszawskich restauracji, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN polskie potrawy: pierogi z kaszą gryczaną i dudkami cielęcymi, czerwone pierogi ze szpinakiem i bryndzą, pyzy z mięsem i pierogi leniwe. A na deser podał placek z jabłkami i polską pana cottę, czyli leguminę. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!