Niskokaloryczne ciasteczka to idealna przekąska nie tylko dla osób na diecie odchudzającej, ale w każdej sytuacji. To nie tylko słodycze, ale również zdrowy zamiennik, z którego nasz organizm ma więcej korzyści niż z wysoko przetworzonych cukierków. Sprawdź jak zrobić ciasteczka, które mają tylko 47 kalorii!
W ramach akcji Zboże smakuje i inspiruje Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN: ciasto z płatków kukurydzianych ze śliwkami, śliwki zapiekane z serem i płatkami kukurydzianymi pełnoziarnistymi, paprykę faszerowaną mięsem i płatkami owsianymi oraz karmelowe ciasteczka z płatków jęczmiennych. Asystowała mu aktorka Tamara Arciuch. Ten duet wyczarował same pyszności.
Jacek Bilczyński w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował wysokobłonnikowe słodkości: jęczmienne i owiane ciasteczka Sante z twarogiem i dietetycznym masłem czekoladowym, dietetyczne otrębowo-bananowe muffiny oraz płatki z owocami i miodem. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaserwował potrawy z młodymi ziemniakami i młodym bobem w roli głównej: tłuczone ziemniaki z bobem i wołowiną, babeczki z ziemniakami i bobem, pizzę z młodymi ziemniakami i bobem. Było też coś na słodko: kruche ciasteczka z lawendą.
Niektóre dzieci nie lubią owoców. Dla tych rodziców, którzy szukają pomysłów na owocowe dania dla swoich pociech, Marieta Marecka przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: kotleciki z indyka z sosem morelowym lub brzoskwiniowym, lane, pomarańczowe kluseczki, lody bananowe z rabarbarem, proste ciasteczka maślane do deseru lodowego oraz pudding z kaszy manny razowej z sosem truskawkowym. Smacznego!