Ciasteczka musowe, tort oraz makaroniki, czyli słodkie dzieła sztuki z Instagrama. Poznaj przepisy Julii Jackiewicz
Są przepyszne, kolorowe i pięknie prezentują się na zdjęciach. Desery Julii Jackiewicz robią furorę w Internecie. W naszej kuchni popularna instagramerka przygotuje ciasteczka musowe, tort musowy oraz makaroniki. Poznaj jej niezwykłe i słodkie przepisy.
Na świąteczny stół: mus chałwowy i ciasto marchewkowe
Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie, dlatego Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN słodkości, które z powodzeniem można postawić na świątecznym stole.
Nietolerancje pokarmowe, czyli kuchnia dla wymagających
Nietolerancja pokarmowa to nadwrażliwość na określony rodzaj żywności. Najczęstszymi jej objawami są bole brzucha, wzdęcia, zapracia lub biegunka. Jak sobie radzić z nietolerancją pokarmową, co jeść? O pomoc poprosiliśmy w Dzień Dobry TVN blogerkę kulinarną Darię Ładochę, prowadzącą cykl "Odżywieni". Pamiętajcie, że to, co jemy wpływa na nasze samopoczucie i zdrowie.
W kuchni Dzień Dobry TVN w garach grzebała Daria Ładocha :) Blogerka kulinarna przygotowała rozgrzewające potrawy, które zasmakują również dzieciom. Na bazie bulionu Daria przygotowała pomidorowy kapuśniak. Na naszym stole pojawiły się także pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną oraz mus jaglany z bananami i cynamonem.
Nic tak nie poprawia nastroju, jak coś pysznego i słodkiego. w kuchni Dzień Dobry TVN cukiernik i pasjonat kuchni Bartek Boratyn przygotował słodkości idealne na jesienną chandrę. Na stole pojawiły się: kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą pod bezą, tort i mus gruszkowy z winiakiem. Na sam ich widok na twarzy pojawia się uśmiech.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziło rodzeństwo: Klaudia i Mikołaj Chamarczukowie. Przygotowali dania, z których Magda Gessler byłaby dumna. Na stole pojawiły się: pierogi ze szpinakiem polane sosem prawdziwkowym, zupa prawdziwkowa gotowana za swojskim mleku, grillowany filet z łososia zapiekany w naleśniku ze śmietaną i pesto bazyliowym oraz nutką soku z cytryny, a na deser: jabłko nadziewane musem z bananów, mango i orzechami włoskimi. Palce lizać!
Zieloną sałatkę, gołąbki z botwinki z sosem z redukcji buraczanej z suszoną żurawiną, krem kalarepowo-selerowy, polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie z duszoną botwiną, kaszę mazurską z młodym szczawiem i krem z kawy zbożowej z musem rabarbarowym i kiełkami słonecznika - te wiosenne potrawy przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Oliwia Bernady, szefowa kuchni jednej z warszawskich restauracji.
Ostatnio dołączyła do obsady serialu „Sama Słodycz”. Najchętniej gotuje dania kuchni włoskiej. Gotowania uczyła się od swojej mamy. W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Sienkiewicz przygotowała: polędwiczkę na zimno z dresingiem migdałowo-chrzanowym, ciastka francuskie z masą migdałową oraz gulasz warzywny z prażonymi migdałami. Smacznego!