W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan gościł Artura Chmielewskiego i Marcina Dudę, uczestników akcji "Mistrz Smaku". Artur zgłosił do akcji Marcina, ponieważ - jak mówi - przyjaźnią się, lubią jeść i Marcin lubi gotować. Specjalizuje się w mięsie. Ponoć nawet desery robi z mięsa! Skorzystajcie z ich przepisów na naszej stronie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski obalił mit o rzekomej bezwartościowości grzybów. Z polecanych cukrzykom pieczarek zrobił kotlety i burgery, natomiast z boczniaków, które obniżają poziom cukru i cholesterolu, a także niszczą komórki nowotworowe - flaczki. Powiedział także o swoich grzybowych wspomnieniach z dzieciństwa. A Wy? Chodziliście z rodzicami na grzyby?
Sophie Moris po raz kolejny odwiedziła kuchnię Dzień Dobry TVN. Tym razem przygotowała: ciastka z gorzką czekoladą i żurawiną, Maślane kotlety wieprzowe z kapustą oraz malinowe brownie. Smacznego!
Szczaw najczęściej kojarzy się nam z zupą szczawiową. Ale ze szawiu można też zrobić tartę i sos do kotletów jajecznych. Andrzej Polan zdradza w kuchni Dzień Dobry TVN, że szczaw doskonale komponuje się z kozim serem. Czy wiecie, dlaczego szczaw powinno się łączyć z nabiałem? Polecamy Wam przepisy Mistrza Polana!
Daria Ładocha zachęca do tego, by przygotowywać dzieciom potrawy z roślin strączkowych, bo są bardzo zdrowe i zawierają dużo wapnia. Jak je gotować, by nie były ciężkostrawne? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria przygotowała kotlety z soczewicy, pastę z ciecierzycy, wiosenna zupę z bobem i groszkiem oraz makaron z boczkiem i brokułami. Skorzystajcie z jej przepisów!
W kuchni Dzięń Dobry TVN zdrowo i kolorowo. Ambasadorowie akcji 5 porcji zdrowia Andrzej Polan i Katarzyna Glinka przygotowali pyszne dania, w których główną rolę odgrywają owoce i warzywa. Na stole pojawiły się: kurczę duszone z kolorowymi warzywami, kotlety z dorsza z ogórkiem, kalarepką i jabłkiem oraz naleśniki z kapustą, jabłkami i serem.