W kuchni Dzień Dobry TVN Adrian Stojewski przygotował dania idealne na upały prosto z kuchni hiszpańskiej. Gazpacho andaluz, czyli gazpacho po andaluzyjsku, to tradycyjny chłodnik na bazie świeżych, zmiksowanych warzyw. Podawano go już od VIII wieku w słonecznej Andaluzji. Sprawdź, jak go przygotować i ciesz się pysznym obiadem w upalne dni.
W kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti, ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce, a także finalista 6. edycji MasterChefa, zaprezentował swoje sposoby na ogórka i cukinię. Sprawdź jego przepis na makaron w gazpacho.
Zaczyna się sezon na pomidory, z tej okazji Daria Ładocha przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: marynowaną sałatkę z pomidorów koktajlowych, tajskie gazpacho z pomidorami, włoskie pieczone pomidory w ziołowym sosie z łososiem i pomidorowa pastę do warzyw.
Wybierasz się na piknik? Przygotuj smaczne przekąski według przepisów Jana Kuronia. Skorzystaj z przepisów na: filety z dorsza w jarmużowo-krakersowej panierce z ryżem po arabsku, pastę z czerwonej fasoli z kuminem, chili i pestkami granatu oraz gazpacho. Czy wiecie, że gazpacho można zagęścić krakersami? Janowi Kuroniowi w kuchni towarzyszył Filip Chajzer.
Nad naszą kuchnią zaświeciło dziś słońce za sprawą Adriany Marczewskiej, która z podróży do Barcelony przywiozła nie tylko słońce, ale także przepisy na hiszpańskie przysmaki. Skorzystajcie z przepisów i zobaczcie, jak przygotować: Pan Con Tomate, Pimientos de Padron oraz Gazpacho. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Adam Kozanecki przygotował potrawy, które dodadzą nam dużo energii. Co powiecie na dorsza z młodymi marchewkami, pomidorowe gazpacho, pełnoziarniste, czekoladowe babeczki? Smacznego!
Wokalistka zespołu „Bisquit” Joanna Chacińska udowodniła nam, że nie tylko świetnie śpiewa, ale potrafi również gotować. W kuchni Dzień Dobry TVN Joanna zdradziła, jak w polskich warunkach przygotować hiszpańskie tapas, a także przygotowała: gazpacho, grecki chłodnik z orzechami włoskimi i zawijasy z cukinii i sera feta. Smacznego!