Truskawki tylko na słodko? Jasiek Kuroń obala mity i przygotowuje je na wytrawnie, a pasują nawet do ryby. Zobacz, jak przygotować z truskawkami: halibuta, polędwiczki wieprzowe, roladki z piersi kurczaka oraz zieloną sałatkę z wędzonym pstrągiem.
Kardamon kojarzy się Janowi Kuroniowi z grzańcem, a Dorocie Wellman z kawą. Dlaczego? Jak nie przesadzić z tą magiczną przyprawą? W kuchnia Dzień Dobry TVN Jan Kuroń przygotował curry z kurczakiem, polędwiczki wieprzowe z chutneyem i zupę soczewicową. Oczywiście wszystko z dodatkiem kardamonu. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy austriackie. Na naszym stole pojawiły się smakołyki w wersji wytrawnej oraz słodkiej. Co powiecie na zupę krem z dyni, polędwiczki w piwie, roladki z suszonych kruszek, krążki z jabłek w ciecie z cydrem czy lody waniliowe z olejem z pestek dyni i karmelizowanymi pestkami?
Ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami, zupa krem z pieczonych buraków, polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłka oraz carpaccio z buraka dla dzieci ze słodkim serem mascarpone i granatem - takie przepyszne cuda przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha.
W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan pokazał, jak przygotować smakowite potrawy z zimowych warzyw. Na stole pojawiły się: krokiety z ziemniaków, sałatka z sera feta i warzyw; pietruszka z kurczakiem, pory i pieczarki; archew, ciecierzyca, żurawina i polędwiczka wieprzowa oraz buraki w cieście. Smacznego!
Zieloną sałatkę, gołąbki z botwinki z sosem z redukcji buraczanej z suszoną żurawiną, krem kalarepowo-selerowy, polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie z duszoną botwiną, kaszę mazurską z młodym szczawiem i krem z kawy zbożowej z musem rabarbarowym i kiełkami słonecznika - te wiosenne potrawy przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Oliwia Bernady, szefowa kuchni jednej z warszawskich restauracji.
Uczestniczka programu Ugotowani Patrycja Zahng i Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN w przygotowanych przez siebie daniach połączyli smaki Polski i Kraju Środka. Na stole pojawiły się: skrzydełka z kurczaka z sosem sojowym, polędwiczka wieprzowa z confitowaną młodą marchewką i imbirem, cukinia grillowana z sałatką z ogórka i z marynowaną cytryną oraz sałatka z kalafiora młodego ze smażoną pietruszką, wędzonym pstrągiem, jajkami przepiórczymi i cytrusowym aioli. Ten eksperyment wyszedł im znakomicie.
Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy ze zdrowych mrożonek: wegetariańskie curry, zapiekane warzywa na patelnię, purée z zielonego groszku z kotlecikami z polędwiczki wieprzowej i chlebki naan z czarnuszką. Skrzystajcie z jego przepisów! Dlaczego zimą warto sięgać po zamrożone warzywa?