Jest idealny jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw czy też składnik różnego rodzaju potraw.
Kto z nas nie lubi świeżej pajdy chleba z masłem? A jeszcze lepsza jest z jakiś pysznym dodatkiem. W kuchni Dzień Dobry TVN Tadeusz Muller przygotował dla nas pastę czekoladową z batatów i czerwonej fasoli, pastę dyniową z orzechów ziemnych i soli morskiej, pastę z selera z białym pieprzem i pieczarkami. Na stole pojawiły się także: salsa de queso z pietruszki i marchewki do nachos, rozgrzewające mleko migdałowe, a także sok Zielony Herkules.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN coś dla tych, którzy nie przepadają za serem i szynką na kanapce. Samar Khanafer pokazała, jak szybko zrobić pyszne pasty do pieczywa. Przygotowała: kokosowy krem z białej czekolady, pate z kurzej wątróbki, pastę z ciecierzycy i wędzonego łososia, pastę rybną i pastę jajeczną z awokado. Skorzystajcie z jej przepisów!
Guma guar, sacharyna i innego rodzaju słodziki oraz konserwanty - oto czego możemy spodziewać się w pastach, które kupujemy w sklepach. Zobaczcie, co jeszcze wchodzi w ich skład.
Kanapeczki z pastą łososia i chrzanu, z pastą z fety, chilli i orzechów, z pastą z groszczku, to tylko niektóre propozycje kuchni "finger food", które przygotowała dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN blogerka kulinarna Joanna Prus. Joanna wytłumaczyła również skąd wzięła się nazwa "Finger food". Od razu wyjaśniamy, że nie chodzi o obcinanie palców ;)