Ma zaledwie 12 lat i już może się pochwalić tytułem "MasterChefa Juniora". Ignacy Jabłoński to zwycięzca 8. edycji programu. Wywalczył czek w wysokości 15 tysięcy złotych, wydanie własnej książki kucharskiej oraz bezcenną statuetkę. Jak rozpoczęła się jego przygoda z gotowaniem?
"Mój kanał ma 8 mln wejść miesięcznie".
"To zmienia wszystko"
Dawid Budzich, uczestnik programu "MasterChef", zabrał Marcina i Dorotę nad morze za sprawą włoskich przysmaków, które przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN. Czy jego ulubioną kuchnią jest właśnie kuchnia włoska? Jak przygotować sycylijski przysmak - arancini? Skorzystajcie z jego przepisów na: ravioli z krewetkami oraz spaghetti z mulami i kalmarami.
W kuchni Dzień Dobry Anna Nowak, finalistka II edycji programu Masterchef, przygotowała pyszną sałatkę z rukolą, gruszką, serem pleśniowym, żurawiną i winegretem orzechowym, zapiekankę z amarantusem, kaszą jaglaną, serem feta i pieczarkami oraz sernik na spodzie z granoli i suszonych śliwek. Okazuje się, że można zrobić ciasto bez mąki oraz posłodzić potrawę nie używając ani cukru, ani słodzika.
Diana Volokhova, finalistka Masterchefa, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: owocową choinkę, smażone tortille, serowe kulki, adżikę, śledzia na buraczanym pesto oraz pasztet z czerwonej fasoli. Czy to właśnie są typowe przekąski serwowane podczas armeńskiego sylwestra?
Miss Rose, Dominik Azazel oraz Sebastian Junior to mistrzowie w sztuce tatuażu. Do Warszawy przyjechali najlepsi tatuatorzy z całego świata. Czy tatuaż to moda czy forma sztuki?
Pasjonat kuchni i smaków. Polski arystokrata wychowany we Francji. Potomek tego Mikołaja Reja. Specjalnie dla Dzień Dobry TVN będzie szukał wyjątkowych smaków w polskiej kuchni. Tym razem udał się do Charsznicy - zagłębia kapusty. Czy prawdą jest, że Francuzi nie znają czerwonego barszczu? Jakie walory odżywcze ma kiszona kapusta, a jakie świeża? Jak pozbyć się wiatropędnych właściwości kapusty?
Już dziś wieczorem startuje II edycja popularnego programu dla kucharzy-amatorów „MasterChef”. Co czeka nas w II edycji Masterchefa? Czy wciąż nie przekonał się do buraków? W TVN Cafe gościem był Michel Moran.
W naszej kuchni Kinga Paruzel, uczestniczka pierwszej edycji "MasterChefa" oraz Basia Ritz, zwyciężczyni pierwszej edycji "MasterChefa" i wariacje na temat cukinii. Wyobraźcie sobie deser z cukinii... To możliwe! Kinga i Basia przygotowały coś na słodko, czyli brownie z cukinią, frostingiem i owocami. Skorzystajcie z ich przepisów na naszej stronie internetowej! Co program "MasteChef" zmienił w ich życiu?
Maciej Koźlakowski musiał odpaść wczoraj z programu "MasterChef" i "oddać fartucha", bo nie poradził sobie z przygotwaniem hamburgera, ale my w kuchni Dzień Dobry TVN przyjęliśmy go z otwartymi rękami. Wraz z jurorką Anną Starmach przygotował w Dzień Dobry TVN zapiekanki na kilka sposobów: z owocami, chilli con carne i zapiekankę podhalańską. Zobaczcie, jak "facet bez bułki" poradził sobie z gotowaniem i występem na naszej scenie!