Sprawdź, jak przygotować leczo z białej kiełbasy, pasztet z resztek mięsa i kotleciki z jajek.
Najlepsze sposoby przedstawiła dziennikarka i propagatorka zero waste, Sylwia Majcher.
Sprawdź, jak przygotować muffinki na słono w wersji z kurczakiem, z szynką i suszonymi pomidorami. Domowe wypieki wcale nie muszą być tuczące, tłuste i niezdrowe. Nie musisz unikać słonych przekąsek, jeśli tylko poznasz dobre przepisy dietetyczne.
Co zrobić z resztkami po rosole? Możemy je zamrozić albo przygotować dania na kolejny dzień. Swoimi przepisami podzieliła się Natalia Maszkowska, uczestniczka 7. edycji programu "MasterChef". Zobacz, jak z pozostałości po rosole przygotować placki, pastę na kanapki i imbirowy krem.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Agnieszkę Cegielską i Sylwię Majcher. Dziennikarki udowodniły, że z resztek, które mamy w lodówce można przygotować pyszne, szybkie i zdrowe potrawy. Wystarczy tylko uruchomić swoją wyobraźnię :) Co powiecie na: carpaccio z głąba kapusty, placki z głąba kapusty, rzodkiewki pieczone z płatkami migdałowymi, pesto z liści rzodkiewki, bulion z obierków, grzanki z pastą z pomarszczonych warzyw, a na deser lody jabłkowe.