Sprawdź, jak zrobić Koftę, Tortillę Espaniolę, Patatas Bravas i wołowinę z marchewką i groszkiem.
Kofta to danie, które cieszy się w Polsce coraz większą popularnością.
Kuchnia libańska to połączenie kulinarnych tradycji arabskich, silnych wpływów Turcji oraz krajów środkowoafrykańskich. Każda libańska restauracja serwuje dania stanowiące wachlarz smaków, kolorów i wspaniałych zapachów. Czym charakteryzują się tradycyjne dania tego niewielkiego kraju?
Razem z Samar Khanafer, uczestniczką 3. edycji programu "MasterChef", jedziemy na wycieczkę do Libanu. W kuchni Dzień Dobry TVN Samar przygotowała orientalne potrawy, których nauczyła ją jej libańska babcia. Skorzystajcie z przepisów na: shawarmę (szałarmę) z baraniny, kurczaka, falafel, hymmus, koftę i tabbouleh! Nie jedliście jeszcze takich przysmaków. Ile trzeba moczyć ciecierzycę? Jak myślicie, jaka potrawa jest najpopularniejsza w Polsce? Jak nazywają się ludzie, którzy lubią hummus?