Jak zrobić bulion wołowo-drobiowy, zupę czosnkową z tymiankiem i chrupiącymi grzankami, pastę kremowo-czosnkową, kremowy makaron czosnkowo-parmezanowy z orzechami pinii i nutą cytryny, tartę z czarnym i karmelizowanym czosnkiem oraz kozim serem, sos czosnkowy, a także burgery z kurczakiem, w glazurze czosnkowo-chilli oraz sałatką z ogórka?
Jak zrobić "Ginger-Turmeric Shot - Złoty strzał odporności", rozgrzewającą nalewkę z imbirem, smoothie "Zielony Strażnik Odporności", kremowe smoothie "Słońce na łyżce", czerwone smoothie "Rubinowa Tarcza", a także zupę z batatów, soczewicy, jarmużu i mleka kokosowego z imbirem?
Jesień to czas, kiedy pogoda nie rozpieszcza, a ryzyko infekcji znacznie wzrasta. Co zrobić, aby zabezpieczyć swój organizm przed chorobą? Kluczem do dobrej odporności jest przyjmowanie cennych składników odżywczych z pożywienia. Sprawdź, które produkty wzmocnią organizm, ochronią go przed wirusami czy bakteriami, a także złagodzą przebieg choroby i przyspieszą powrót do zdrowia.
Krótsze dni, niższe temperatury i deszcz. Pogoda za oknem przypomina, jak ważne jest budowanie odporności. W cyklu "Buduj odporność z DDTVN" pokazujemy metody na zabezpieczenie zdrowia. Co dobrego daje nam sfermentowany miód, czyli pierzga? To wyjaśniała nam dietetyczka Agnieszka Mielczarek.
Jesień to pora częstszych przeziębień. Jaka jest zależność między odpornością a dietą? Co powinno znaleźć się w naszym codziennym menu, byśmy mogli wzmocnić organizm? O tym w studiu Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy z dietetyk Zuzanną Antecką.