Pieczywo, które nie jest już pierwszej świeżości, można z łatwością przetworzyć i wykorzystać ponownie jako dodatek do dań słodkich lub wytrawnych.
Tort Paesana to włoskie danie przygotowane z czerstwego chleba. Świetnie się sprawdzi na szybką przekąskę na garden party lub wiosenny piknik. Sprawdź, jak przygotować to danie, które przygotował Matteo Brunetti w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pieczywo szybko czerstwieje. Zobacz, co można zrobić, by suche kromki się nie zmarnowały.
Co robisz z z czerstwym pieczywem? Wyrzucasz? Oddajesz zwierzętom? A może wykorzystujesz go podczas gotowania? W kuchni Dzień Dobry TVN mistrzyni piekarstwa Monika Walecka, która zachwyciła samą Nigellę Lawson. Wypróbujcie jej proste przepisy oparte o chleb drugiej świeżości: pudding bread, bruschetty z pieczonymi pomidorami Migdałowo-kalafiorową zupę z chlebem i letnią panzanellę. Rodzina będzie zachwycona!