Kiedy jego koledzy szli do prestiżowych liceów, on zdecydował się na zawodówkę. Nie spodziewał się wtedy, że pasja do tworzenia słodkich deserów będzie kluczem do kariery.
Katarzyna Mamona-Petryka z zawodu jest kontrolerką ruchu lotniczego, a w wolnym czasie piecze i dekoruje ciastka oraz pierniczki. Anna Nowak-Ibisz wraz z kamerami programu "Pani Gadżet" zawitała do jej pracowni na warszawskim Bródnie, by przyjrzeć się, jak prosperuje kameralny biznes.
Izabela Borys-Tarkowska pasję do robienia tortów odkryła dzięki swoim dzieciom. Na co dzień pracuje w banku, a w wolnym czasie tworzy słodkie arcydzieła. Skąd czerpie inspiracje i czy zawsze wszystko jej się udaje?
Z jej przepisów korzystają ludzie na całym świecie, w tym największe gwiazdy, a ona prowadzi jedną z najlepszych nowojorskich piekarni. Agatha Kulaga opowiedziała nam o początkach swojej kariery, pracy w Nowym Jorku oraz pasji, która może też pomagać innym.
W Dzień Dobry TVN mistrz cukiernictwa Buddy Valastro, którego wypieki są spektakularne. Jego torty zachwycają nie tylko smakiem i kolorem, ale również wielkością i kształtem. Czy bardziej liczy się dla niego smak tortu, czy wygląd? Które z gwiazd zamawiały u niego wypieki? W jakim celu Buddy przyjechał do Polski? Co dostał od swojego fana Bartka Boratyna? Czy prezent mu smakował?