Czekolada szczególnie kojarzy nam się z Mikołajkami i słodkim szaleństwem w czasie Świąt. Z tego powodu reporter Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey odwiedził pijalnię, muzeum i manufakturę czekolady w Korczynie, by sprawdzić, jak powstaje ten przysmak. Z kolei w studiu baristka Irmina Wałęga opowiedziała o zdrowotnych właściwościach tego smakołyku.
"Wszystko jest w lustrzanym odbiciu".
Kiedy jego koledzy szli do prestiżowych liceów, on zdecydował się na zawodówkę. Nie spodziewał się wtedy, że pasja do tworzenia słodkich deserów będzie kluczem do kariery.
Jego smak zapada w pamięci na długo.
Tak przygotowuje je mistrz świata w cukiernictwie.
Katarzyna Mamona-Petryka z zawodu jest kontrolerką ruchu lotniczego, a w wolnym czasie piecze i dekoruje ciastka oraz pierniczki. Anna Nowak-Ibisz wraz z kamerami programu "Pani Gadżet" zawitała do jej pracowni na warszawskim Bródnie, by przyjrzeć się, jak prosperuje kameralny biznes.
Izabela Borys-Tarkowska pasję do robienia tortów odkryła dzięki swoim dzieciom. Na co dzień pracuje w banku, a w wolnym czasie tworzy słodkie arcydzieła. Skąd czerpie inspiracje i czy zawsze wszystko jej się udaje?
Z jej przepisów korzystają ludzie na całym świecie, w tym największe gwiazdy, a ona prowadzi jedną z najlepszych nowojorskich piekarni. Agatha Kulaga opowiedziała nam o początkach swojej kariery, pracy w Nowym Jorku oraz pasji, która może też pomagać innym.
W Dzień Dobry TVN mistrz cukiernictwa Buddy Valastro, którego wypieki są spektakularne. Jego torty zachwycają nie tylko smakiem i kolorem, ale również wielkością i kształtem. Czy bardziej liczy się dla niego smak tortu, czy wygląd? Które z gwiazd zamawiały u niego wypieki? W jakim celu Buddy przyjechał do Polski? Co dostał od swojego fana Bartka Boratyna? Czy prezent mu smakował?