Stufato di ceci to tradycyjny włoski gulasz z cieciorką, który stanowi dobre źródło białka. To idealne danie dla osób, które ograniczają mięso w swojej diecie. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka, znana jako "Wegan nerd", przygotowała to danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się smakiem prawdziwie włoskiej kuchni.
Erbazzone to włoskie ciasto szpinakowe wykonane z dwóch płatów ciasta i nadziewane aromatycznym farszem. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka, autorka książek kucharskich dla wegan pokazała, jak przygotować to danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się włoskim przysmakiem.
Pyszny, domowy włoski makaron ze świeżymi, dojrzałymi pomidorami to kwintesencja smaku kuchni włoskiej. W Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka przygotowała domową pastę pici i pasta di pomodoro crudo. To włoskie i wegańskie danie przypadnie do gustu wszystkim smakoszom włoskich makaronów.
Panzanella, inaczej panmolle, to sałatka na bazie czerstwego chleba i dojrzałych pomidorów prosto ze słonecznej Toskanii. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka zaprezentowała przepis na to iście wegańskie danie. Sprawdź, jak je zrobić i ciesz się prawdziwie włoskim smakiem.